Явно ще си говорим през трибуни временно. Всички се опитват

...
Явно ще си говорим през трибуни временно. Всички се опитват
Коментари Харесай

ИТН: Не сме им слуги! Да вкарат в зала бюджета и важните закони

Явно ще си приказваме през трибуни краткотрайно. Всички се пробват да си измият ръцете с Има Такъв Народ. Ние не сме част от това държавно управление. В Народно събрание няма болшинство нито на ръководещи, нито на съпротива. И нямаме желание да изпълняваме желанията на нито една мощ.

Това разгласи ръководителят на групата на Има Такъв Народ Тошко Йорданов след следващия неуспех на съвещанието на Народното събрание през днешния ден.

Опитахме да вкараме в дневния ред единствено консенсусните точки, тъй като е очевидно, че няма болшинство да си прокара.дневния ред, който си е решил, изясни Йорданов.

Той описа, че сега няма болшинство, което да предложи ръководител на Народно събрание, който да бъде определен. Но председотелстващиат сега Мирослав Иванов бил взел решение да включи точката, с което провокирал гнева на опозицията.

Ние не сме коалиция с тях, а обособена ПГ. И до момента в който се упражняваме за ръководител, ние предложихме да изтикаме напред значимите закони и да ги приемем. Те отхвърлиха, тъй като Мирослав желал еднолично да вкара точка за ръководител, да видел по какъв начин ще се оправим, описа Йорданов. И още веднъж подсети, че никой няма предложение за началник на Народно събрание.

Ние желаеме да приемем законите, свързани с бюджета и проекта за възобновяване. Те отхвърлиха, по-важно им е да създадат проява по какъв начин не може да се избере ръководител на Народно събрание. Кому е необходим този цирк, откакто настояват, че има по-важни неща. Ние не сме им прислужници и не могат да ни споделят какво да вършим, безапелационен бе шефът на ПГ на Има Такъв Народ.

Опитахме се да беседваме. С Каримански отидохме в кабинета на ръководителя и подадохме ръка. Казахме, че обстановката е задоволително напрегната и би трябвало разговор и конструктивност. Това не бе признато, по тази причина не влязохме, изясни Ива Митева.

Искаме да спрем с празните приказки и обидите, добави тя и изясни, че е можело да бъде препоръчан ръководител в 14-дневен период и да се разиска умерено.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР