Явно САЩ и Великобритания считат, че правосъдната система у нас

...
Явно САЩ и Великобритания считат, че правосъдната система у нас
Коментари Харесай

Зарков: Санкциите Магнитски са заради недоверие към правосъдието у нас

Явно Съединени американски щати и Англия смятат, че правосъдната система у нас не е задоволително сигурна и не могат да разчитат на своите сътрудници в България, които да си свършат работата. Затова употребяват тези световни закони, които пазят техните ползи.

Това съобщи служебният министър на правораздаването Крум Зарков пред бТВ по повод на втория лист със наказания по " Магнитски ".

Ако на върха на властта, която и да е тя, има хора които са отвън разпоредбите, то доближаваме до поговорката, че " законът е врата в полето ". Рибата се вмирисва откъм главата, смята Зарков.

По думите му не може да има човек, който да е над закона и в това време да има правова система. Правосъдният министър разяснява и още веднъж изясни същността на неприетия от последното Народно събрание законопроект за надзор върху основния прокурор.

Проблемът идва от там, че в нашата конструкция на прокуратурата, най-отгоре стои основният прокурор и в случай че против него има сигнали за нарушавания, не е допустимо негов зависещ да го проверява, посочи Зарков. Затова в законопроекта предлагаме висш арбитър да прави следствието.

Това ще бъде един човек на инцидентен принцип, който авансово е дал единодушието си и ще работи по следствието, а откакто се внесе обвиняване ще бъде избиран и още един, с цел да има още една линия на надзор, посочи Зарков.

Целта е да се сложи под надзор институция, в която Гешев е отпред за един мандат. Не може да се поставя личността му отвън подтекста, а точно, че имаме кардинален проблем с основната прокуратура и основния прокурор, както и да се споделя той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР