Явно отново се налага да напомним позициите на временния здравен

...
Явно отново се налага да напомним позициите на временния здравен
Коментари Харесай

Заведенията пак се възмутиха, че били огнища на коронавирус и атакуваха здравния министър с негови цитати

" Явно още веднъж се постанова да напомним позициите на краткотрайния здравен министър Стойчо Кацаров във връзка с вируса, преди да заеме поста. В изявление за ТВ7/8 от 14.09.2020 година той декларира, че " въздушно-капковите болести няма по какъв начин да бъдат спрени, просто би трябвало да се изчака към половината от хората да изградят имунитет, както се е случвало доста пъти в историята “. Д-р Кацаров акцентира, че множеството маски, които хората носят, не стопират вируса и добавя, че съгласно него евентуално половината приети в болница не са били за болница. Преди това, в присъединяване от 28.02.2020 година в Нова ТВ той декларира, че " Процентът на умряли от новия китайски вирус е като при останалите варианти. Даже някои от предходните епидемии са били с по-висока смъртност. Свинският и птичият грип бяха доста по-опасни, само че нямаше такава суматоха ", споделя тогава Кацаров ". Това е една от главните опорни точки в нова позиция на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ), водени надлежно от Ричард Алибегов и Емил Коларов.

Позицията идва поради изявление на зам.-здравния длъжностен министър доктор Димитър Петров. Той е следващият доктор, който повтаря очевидното - когато сме в компания и сме шумни, приказваме доста и мощно на близко разстояние, рискът да се заразим с COVID-19 се усилва доста. Едно от местата, на които се държим по този начин, са нощните заведения, нощните клубове, питейните заведения, заведенията за хранене и заведенията.
 Алибегов се оплаква по какъв начин се готвят ограничения за ковид, само че в неговото заведение под 10% от личния състав е имунизиран Алибегов се оплаква по какъв начин се готвят ограничения за ковид, само че в неговото заведение под 10% от личния състав е имунизиран
Под 10% от личния състав в заведението на Ричард Алибегов са имунизирани. Опитвал съм се да повеждам диалози с личния състав, безусловно добровол...

" Желаем да подчертаем, че сходни изявления и разнопосочни послания, които идваха в разгара на пандемията, разколебаха доста хора във връзка с заплахата от вируса и нуждата от имунизация.

Да, само че това изявление си остана единствено на думи! Ваксинацията на българските жители продължава да върви мудно и с съмнение, за което съществена виновност носят сходни изказвания. А се възнамерява борбата против COVID-19 в така наречен " Национален проект за справяне с пандемията от Sars-CoV-2 " да се води главно с ограничение работата и затваряне на заведенията ", възмущават се организациите на Алибегов и Коларов. И припомнят по адрес на Кацаров: " Вече в качеството си на министър на 21.06.2021 година той декларира пред ТВ7/8: „ Единственото средство, което е дало внезапен резултат и спад в заразяването и смъртността са имунизациите. Нито маските, нито дистанцията имат подобен забележим резултат върху разпространяването на вируса “.

Съответно, БАЗ и СЗБ желаят оставката на служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров, като споделят още нещо: " Освен това „ проектът “ планува местни затваряния по места, което лишава бизнеса от опция да употребява компенсации. Програми за такива, по този начин или другояче, все още не са налични, макар заявката на министър Кацаров от трибуната на Народното събрание, че такива се чака да има тази седмица ".

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР