Явно някои хора губят нервите си, когато се говори за

...
Явно някои хора губят нервите си, когато се говори за
Коментари Харесай

Някои хора губят нервите си, когато се говори за борба с корупцията

Явно някои хора губят нервите си, когато се приказва за мощен обединен орган за битка с корупцията. Това съобщи пред публицисти в Букурещ президентът Румен Радев по адрес на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той изясни и за какво не е позволил последния на срещата си с кмета на Свищов преди дни: „ Къде беше господин Цветанов по време на зарята? (…) Няма по какъв начин да бъдеш изпъден от нещо, на което не си поканен. Г-н Цветанов би трябвало да свикне с мисълта, че български политици могат да се виждат свободно в негово отсъствие”.

По отношение на покупката на изтребители за Военновъздушни сили, поради която Цветанов упрекна Радев в лобизъм, президентът уточни, че чака планът да бъде изкуствено занимателен.

„ Ние постигнахме един доста добър консенсус, всички знаем какъв е казусът, всички знаем, че би трябвало да се влага във въоръжените сили. Имам уверенията, че отчетът и анализите са подготвени, само че при мен не е постъпвало нищо. Това, което стартира през последните няколко дни с всичките анкетни комисии е явен знак, че въпросният план ще бъде протакан”, изясни президентът.

По думите му „ нерви” демонстрират тези, които са задали периодите за експертен разбор кой е най-подходящият нов изтребител за Военновъздушни сили. Именно този разбор, оповестен в края на служебното държавно управление, сподели, че „ Грипен” са по-подходящи от фаворизираните до този миг остарели американски Ф-16.

--> Румен Радев засегна и тематиката с НДК, където първо Мирослав Боршош беше освободен от директорския пост на фона на подозрения за злоупотреби, а по-късно беше скоропостижно върнат след решение на премиера Борисов, с което целият комплекс беше лишен от министерството за европредседателството на Лиляна Павлова, с цел да бъде даден на МК на Вежди Рашидов.

„ Така не можем да се готвим за европредседателството. Европредседателството значи доверие към страната, която води това европредседателство. Говорим за бистрота, приказваме за господство на закона (…) Това, което става сега в България дава отговор от единствено себе си (дали има бистрота и господство на закона – б.р.)”, съобщи Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР