Явно напрежението се вдига, но не бих казал, че има

...
Явно напрежението се вдига, но не бих казал, че има
Коментари Харесай

Петков за ситуацията с Украйна: Явно напрежението се вдига, ще вземем отговорна позиция

" Явно напрежението се подвига, само че не бих споделил, че има заплаха от война. Ние желаеме деескалация на това напрежение. Ще бъдем градивен сътрудник ", това съобщи пред медиите министър председателят Кирил Петков , който днес свиква незабавно  Съвета по сигурността  заради  напрежението НАТО-Русия-Украйна. 

Министър-председателят даде изказване пред медиите минути преди началото на взаимното съвещание с държавното управление на Република Северна Македония в Резиденция " Бояна ".



Оттук нататък Съветът по сигурността ще бъде главен орган за взимане на решения , когато става въпрос за сигурността, акцентира Кирил Петков и добави, че на съвещанието през днешния ден ще се проучва обстановката и ще се дадат рекомендации за утрешното съвещание на Министерски съвет.

По въпроса за засиленото наличие на корабите и самолетите на НАТО , Петков изясни: " Това не е някаква изключителна обстановка, а част от решението през 2016 година за засилен " Air Policing " и засилено влизане в Черно море с военни кораби, само че това е в тази рамка. Днес ще обсъдим тъкмо ситуацията ", допълни министър председателят.

Очаквайте детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР