Явно Конституцията пречи на управляващите в тяхното желание за повече

...
Явно Конституцията пречи на управляващите в тяхното желание за повече
Коментари Харесай

Румен Радев: Когато държавата е слаба, мафията е силна

Явно Конституцията пречи на ръководещите в тяхното предпочитание за повече власт и е явно за всички, че те страдат от властова булимия. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев, представен от Българска телеграфна агенция. Той взе участие втържествената гала във връзка 146-ата годишнина от Шипченската епопеяпред Паметника на свободата на връх Свети Никола.

Той съобщи, че няма да привиква КСНС, каквито апели имаше от политически фигури.

" Явно кабинетът употребява всеки собствен личен неуспех като опция за присвояване на още власт. Според мен това е нахлуване против демократичния баланс, заложен в Конституцията и закона. Явно Конституцията пречи на ръководещите в тяхното предпочитание за повече власт и е явно за всички, че те страдат от властова булимия ", разяснява пред публицистите Румен Радев.

На въпрос дали ще свика Консултативен съвет за национална сигурност, президентът отговори: „ С кого – с хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки? Не мисля, че това е от изгода за националната сигурност “.

„ Потвърждава се максимата, че когато страната е слаба, мафията е мощна. А страната е слаба, тъй като настоящето ръководство бе заченато в скандални записи и омерзително съглашателство. В момента отговорността е изцяло размита “, добави президентът. Според него с държанието си властта тласка обществото към безпорядък.

Държавният глава е на мнение, че се разрушава демократичният консенсус, който е в основата на мирния ни преход и без който няма европейска вероятност за България.

Публикуват се черни описи на жители и публицисти, притискат се медии, приканва се към цензура, овладяват се Министерство на вътрешните работи и службите за опорочаване на изборите и за тяхното потребление за користни политически и стопански цели. Нещо повече – провежда се политическият спор с агитки и закани. Посяга се на Конституцията и на балансите, заложени в нея, разяснява още президентът.

Попитан за коментар по отношение на убийството на Алексей Петров, Румен Радев съобщи, че българите чакат отговори каква е ролята на Петров в „ стъкмяването на обединението, какви задължения са поемани към него, какви високи постове в страната са му обещавани, от кого и при какви условия “.

България има потребност от сливане против похищението на демокрацията и европейското на бъдеще. Тук от този незабравим връх желая да заявя, че Трети март е идеята, която сплотява милиони българи в родината и на всички места по света. Всички сънародници със съвест, памет и решителност да живеят в свободна, европейска и суверенна България, сподели още президентът.

Искам да кажа, че всички сънародници, които милеят за страната, всички хора с достолепие и демократично мислене ще кажем „ не “ на разграждането на държавните и духовни устои на България, добави президентът.

Аз имам вяра, че няма да допуснем съсипването на страната, в която живее. Вярвам, че всички ние няма да позволим на безотговорни полици да се упражняват върху паметта, достойнството и бъдещето на децата и родината, сподели Румен Радев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР