Явно има политици, които не осъзнават, че тъкмо корупцията може

...
Явно има политици, които не осъзнават, че тъкмо корупцията може
Коментари Харесай

Президентът Радев със силни думи за корупцията в държавата и вота на недоверие към правителството

Явно има политици, които не осъзнават, че таман корупцията може да блокира и загроби парламентарната република, която те сякаш отстояват. Виждате какъв брой огромно е недоверието в институциите. Да назначавам ръководителя на антикорупционния орган въобще не е самоцел. Много значимо е този орган да работи дейно, това е упованието на всички българи и би трябвало да се замислим съществено върху него. Това съобщи през днешния ден пред публицисти президентът Румен Радев помолен да разяснява думите на Цветан Цветанов от ГЕРБ, че президентът не може да назначава ръководителя на антикорупционния орган, тъй като не сме президентска република, оповестиха от прессекретариата на президента, представено от Блиц.

„ Само допреди няколко месеца по отношение на районирането при мажоритарните избори се настояваше от същите хора това да бъде направено от президента, като равно далечен от всички управляващи и претрупан с голямо публично доверие. Сега нещо смени ли се? “, попита Румен Радев.

В отговор на въпрос дали Калин Митрев би трябвало да напусне поста си в Европейска банка за възстановяване и развитие след направеното интернационално журналистическо следствие и отправените обвинявания към него в лобизъм, президентът акцентира, че това е противен случай. „ До момента разполагаме с медийни изявления. Мисля, че би трябвало да изчакаме способените мнения на проверяващите органи, както на българските, по този начин и на европейските “, означи още президентът.

„ Нормално е в една парламентарна република да има искане на избор на съмнение, само че те постоянно би трябвало да бъдат аргументирани и съпроводени с различни оферти “, съобщи още президентът, в отговор на въпрос за декларираното от Политическа партия „ Воля “ желание да инициира избор на съмнение към държавното управление.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР