Явно гласуване, както и всеки общински съветник да има право

...
Явно гласуване, както и всеки общински съветник да има право
Коментари Харесай

Орлин Дяков иска промяна в избора на омбудсман на Русе

Явно гласоподаване, както и всеки общински консултант да има право да гласоподава със „ за “ единствено за един от претендентите

Кандидатите за омбудсман на Русе да се избират с болшинство от 2/3 от общия брой на общинските съветници, а изборът да е очевиден, както и всеки общински консултант да има право да гласоподава със „ за “ единствено за един от претендентите, предлага ръководителят на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Орлин Дяков.

Причините за желаната смяна е, че и петата процедура, извършена и завършила с скрито гласоподаване в зала, не докара до упования резултат, а точно – избор на публичен медиатор в Община Русе. Тогава нито един от позволените претенденти не се приближи до нужните 34 гласа „ за “.

През 2022г. в бюджета на Община Русе има планувани средства за действие на публичен медиатор и в тази връзка е оправдано да бъде извършена нова процедура за избор на подобен, счита вносителят.

Очакваните резултати от приемане на измененията са да се усили вероятността да бъде определен публичен медиатор в Община Русе при транспарантен и очевиден за обществеността избор.

Срокът за оферти и мнения по плана на нормативния акт е 30 дни, считано от публикуването му на интернет страницата на Общински съвет – Русе.

Проектът е поместен на.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР