Явно, г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чува. Не случайно

...
Явно, г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чува. Не случайно
Коментари Харесай

Румен Радев: Унижението не е най-добрият начин да се борим с корупцията

Явно, господин Цветанов по-трудно осмисля това, което чува. Не инцидентно упорствам за по-добро обучение! Така президентът Румен Радев разяснява обвиняванията на ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че президента желае България отвън НАТО и Европейски Съюз.
 prezident_montana20180420l  prezident_montana20180420d  prezident_montana20180420a
„ Най-лесния метод да окарикатурим европейската концепция е тя да се асоциира с хора, които от заран до вечер декламират някакви европейски полезности, а не са доста наясно какво значат те! ”, съобщи Радев.

Президентът отхвърли изрично и внушенията на зам. ръководителя на ГЕРБ, че финансирането на изборната му акция е непрозрачно. „ Моята акция от дълго време е осветлена и всички документи са на уеб страницата на Сметната палата. Ако някой би трябвало да се тормози от предишното си, това е най-много господин Цветанов! ” сподели Румен Радев.

Във връзка с дебатите в Съвета за национална сигурност, разяснявайки дейностите на кабинета, президентът разгласи Цветан Цветанов за министър-председател. „ Не може да предлагаш народен проект за повишение на разноските, за постигане 2 % от Брутният вътрешен продукт и в това време държавното управление на господин Цветанов да приема средносрочна бюджетна прогноза до 2019 година, която внезапно се отличава от този проект. Там за 2019 има единствено 130 млн. лв. по-малко, за 2020 – 280 млн., за 2021 – 250. Ако тук се заблуждаваме, дано не заблуждаваме нашите съдружници. Трябва да изпълняваме нашите задължения, а освен да рецитираме за „ евроатлантически полезности ”. Трябва лоялно и делово да работим с сътрудниците си – това са евроатлантически полезности! ”, сподели президентът. На журналистически въпрос дали е сбъркал името на Цветанов с Борисов като министър председател, обаче той отговори „ Питайте тях! ”.

Пред репортерите в Монтана президентът разяснява и показните арести на кмета и зам.кмета на столичния квартал „ Младост ”. „ С корупцията би трябвало да се борим безкомпромисно, само че в това време би трябвало да има и почитание. Унижението не е най-хубавият метод да се борим с корупцията! ” означи Радев и акцентира, че демонстративните акции не значат безусловно ефикасни присъди, само че след тях страната и хората заплащат съществени компенсации по решения на съда в Европа.

„ С изказванията си не диря спорове, а съдействие в името на България! ”, увери президентът Радев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР