“Явно, г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Не случайно

...
“Явно, г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Не случайно
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете 

“Явно, господин Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Не инцидентно упорствам за по-добро обучение! Така президентът Румен Радев разяснява обвиняванията на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че президентът желае България отвън НАТО и Европейски Съюз.

“Най-лесният метод да окарикатурим европейската концепция е тя да се асоциира с хора, които от заран до вечер декламират някакви европейски полезности, а не са доста наясно какво значат те! ”, съобщи Радев. Президентът отхвърли изказванията на зам. ръководителя на ГЕРБ, че финансирането на изборната му акция е непрозрачно. “Моята акция от дълго време е осветлена и всички документи са на уеб страницата на Сметната палата. Ако някой би трябвало да се тормози от предишното си, това е най-много господин Цветанов ”, сподели Румен Радев.

Във връзка с дебатите в Съвета за национална сигурност, разяснявайки дейностите на кабинета, президентът разгласи Цветан Цветанов за министър- ръководител. “Не може да предлагаш народен проект за повишение на разноските, за постигане 2 % от Брутният вътрешен продукт  и в това време държавното управление на г- н Цветанов да приема средносрочна бюджетна прогноза до 2021 година, която внезапно се отличава от този проект. Там за 2019 година има 130 млн. лв. по-малко, за 2020 година – 280 млн., за 2021 година – 250 млн. Ако тук се заблуждаваме, дано не заблуждаваме нашите съдружници. Трябва да изпълняваме нашите задължения, а освен да рецитираме за “евроатлантически полезности ”. Трябва лоялно и делово да работим с сътрудниците си – това са евроатлантически полезности! ”, сподели президента. На журналистически въпрос дали е сбъркал името на Цветанов с Борисов като министър председател, обаче той отговори “Питайте тях! ”.

Пред репортерите в Монтана президентът разяснява и показните арести на кмета и зам.кмета на столичния квартал “Младост ”. “С корупцията би трябвало да се борим безкомпромисно, само че в това време би трябвало да има и почитание. Унижението не е най-хубавия метод да се борим с корупцията ”, означи Радев и акцентира, че демонстративните акции не значат безусловно ефикасни присъди, само че след тях страната и хората заплащат съществени компенсации по решения на съда в Европа. “С изказванията си не диря спорове, а съдействие в името на България! ”, увери президентът Радев.
Твърдение
Заради Радев сътрудниците не ни имат вяра


 04-1-1 Цветан Цветанов изиска следствие на метода на финансиране на президентската акция на Румен Радев.

“Разбира се, че страната би трябвало да се намеси. Когато има табу, един президент не осветлява метода, по който е станал президент ”, съобщи Цветанов.

Нямаме нужното доверие пред евроатлантическите сътрудници, което имахме преди избора на Румен Радев за президент, сподели още Цветанов. Това се дължало на координираните дейности и изявления на Румен Радев с Българска социалистическа партия.

Той повтори, че на съвещанието на КСНС в четвъртък неговата позиция била подкрепена от премиера и външния министър, а водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ изразил същинска евроатлантическа поддръжка за политиката на държавното управление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР