Явно електрическото осветление и обикновената Луна не са достатъчни за

...
Явно електрическото осветление и обикновената Луна не са достатъчни за
Коментари Харесай

Изкуствена луна ще осветява град в Китай

Явно електрическото осветяване и елементарната Луна не са задоволителни за жителите на китайския град Ченду. Ето за какво през 2020 година локалните управляващи възнамеряват да изстрелят по-добра и по-ярка изкуствена луна, която би могла да размени напълно уличното осветяване, написа CNET.

Идеята е била показана при започване на октомври от Ву Чунфенг от ръководителя на градския Институт по галактически науки, технологии и микроелектроника

Подробностите за „ осветителния спътник “ са нищожни, само че съгласно Чунфенг той ще е 8 пъти по-ярък от спътника на Земята при пълнолуние и ще покрива зона с диаметър от 10 км. до 80 км.

Asia Times добавя, че изкуствената луна ще бъде снабдена с огромни плоскости, които ще са покрити със субстанция, която да обезпечава оптимално отражение на слънчевата светлина. Панелите ще могат да се контролират, което ще разрешава по-точното ориентиране на светлината към града.

През 1999 година опит в Русия, чиято цел бе да качи гигантско огледало в Космоса, което да извършва ролята на изкуствена луна, се оказа несполучлив.

Чунфенг е уверен, че новата технология е задоволително развита и подготвена да се приложи. Ако всичко върви по проект, тя ще спести освен доста електричество, само че и ще разчита на естествената светлина, вместо на изкуствена.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР