Явно е, че напрежението се вдига, но не дрънчи на

...
Явно е, че напрежението се вдига, но не дрънчи на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Напрежението се вдига, но не дрънчи на война

Явно е, че напрежението се подвига, само че не дрънчи на война. Ние ще бъдем градивен сътрудник и съдружник на НАТО, само че решенията, които се взимат, са основани напълно на българските служби и Министерски съвет.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков, който разяснява обстановката в Украйна преди взаимното съвещание на държавните управления на България и Северна Македония в резиденция " Бояна "..

" Днес привиквам Съвета по сигурността към Министерски съвет. Оттук нататък мисля това да е главният орган за взимане на сериозните решения, когато става дума за сигурността на България ", акцентира министър-председателят.

Заседанието на Съвета във връзка напрежението НАТО-Русия е от 16.30 часа.

Нека да чуем всички служби, които ще вземат участие, както и военният министър. Искам да чуя мнението им и да излезем с рекомендации към Министерски съвет, които ще представим и на Народното събрание, уточни Петков.

Явно е, че напрежението се подвига, само че не дрънчи на война. Ние ще бъдем градивен сътрудник и съдружник на НАТО, само че решенията, които се взимат, са основани напълно на българските служби и Министерски съвет.

Аз съм сигурен, че ние ще вземем най-отговорната позиция, основана на разбор. Тя ще подхожда напълно на българския интерес.

" Няма извънредно напрежение по отношение на обстановката с Украйна. Присъствието на непознати самолети и кораби у нас е част от решение, което се взе през 2016 година, няма някаква нова рамка ", посочи Петков.

В няколко свои коментара по тематиката Петков разгласи, че България упорства за понижаване степента на напрежение.

„ Конструктивното и партньорско отношение, несъмнено, всички наши натовски сътрудници, с цел да имаме координирана тактика дружно, само че по едно и също време с това в действителност акцентираме на всички вероятни дипломатически средства да бъдат приоритет, тъй като това е най-хубавият и най-работещият метод да се излезе от сегашната обстановка “, съобщи министър председателят в събота.

Тогава министърът на защитата Стефан Янев удостовери, че изтребители от Испания и от Нидерландия, четвърто и пето потомство, с каквито страната ни не разполага, ще се включат в защитата на въздушното ни пространство по линия на ротацията: „ Подготовката на военно наличие, подготовката на в допълнение увеличаване на това военно наличие, демонстрацията на единството и солидарността на НАТО на българска територия ще бъде направено при нужда и при взимане на политическо решение с български въоръжени сили “.

Не е време да се упражнявате за политика, имаме народен интерес, ние сме съдружници на НАТО, нещата, които би трябвало да се приказват и вземат като решения би трябвало да са на база същински разбор, а не пиар, сподели министър председателят във връзка държанието на опозицията.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР