Явно е, че е скрита атака, предполага се от хора,

...
Явно е, че е скрита атака, предполага се от хора,
Коментари Харесай

Иван Игов за бомбените заплахи: Не са терористични атаки

Явно е, че е скрита офанзива, допуска се от хора, които очевидно се забавляват по този метод. В никакъв случай не мисля, че това са терористични офанзиви. Това сподели за " Фокус " психологът Иван Игов  за бомбените сигнали в редица учебни заведения в страната . " Случва се малко преди Великденската почивка и се пробват по този метод да завоюват някой ден или да откажат някое контролно. Започва да се трансформира в някаква геройска офанзива. Може би някъде в обществените мрежи може да бъде открита информация за това, тъй като все някой ще се похвали ", счита детският психолог.

Запитан по какъв начин това се отразява на учениците и на просветителната система, психологът посочи, че това е занимателно за децата от горните класове, тъй като считат, че по този метод са прецакали възрастните и системата. Според него тези, които го вършат, постоянно биват възприемани за герои от съучениците си.

По думите му казусът е при по-малките е по-голям, тъй като множеството не могат да си тръгнат сами от учебно заведение и би трябвало родители да излизат от работата си, с цел да ги вземат. " Загубите на страната ще бъдат големи. За дребните възпитаници това е стресово, тъй като те не могат да си показват защо става думи, а никой от огромните не има вяра, че в действителност има някаква опасност. При дребните могат да се появят и страхови неврози ", обяснин Игов.

" Вчера научих, че всеобщо родителите не пускат дребните си деца на учебно заведение. Тази социална суматоха ще стартира да се отразява на децата ", счита психологът.

" Надявам се службите бързо да открият най-малко някой от причинителите и това ще пресече останалите да го вършат. Трябва да се подхващат и законодателни ограничения – глобите би трябвало да бъдат увеличени, тъй като са дребни ", добави той.

" Децата не могат да бъдат глобени, само че родителите могат посредством пресмятане на загубите, които са претърпяни поради тези затваряния на образователни заведения, подсети Иван Игов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР