Явно, че ще живеем в коронавируса. Докато дойде ваксината, ще

...
Явно, че ще живеем в коронавируса. Докато дойде ваксината, ще
Коментари Харесай

Доц. Кунчев с важно уточнение за PSR тестовете, ако сме общували с COVID-заразен

Явно, че ще живеем в ковид. Докато пристигна имунизацията, ще се научим да привикваме. Това съобщи в предаването "Лице в лице " по БТВ основният държавен здравен контрольор доцент.

Доц. Кунчев помоли медиите да изместят фокуса от ковид. Той съобщи, че психическото здраве в този миг е доста значимо.

"Нито е правилно, че няма вирус, нито, че крепко ще измрем. Правим всичко допустимо да се борим с пандемията ", разкри още той.

"Словакия, Чехия и Полша са европейските страни с повече инфектирани от нас. Сред другите страни в Европа сме на приблизително равнище по нови случаи. Дания и Естония са единствените с лек спад в случаите ", разяснява доцент Кунчев

"Целта ни продължава да с бъде да държим под надзор инфекцията, с цел да може всеки да получи здравна помощ, без да затрудняваме здравната система ", сподели основният държавен здравен контрольор.

"Мерки от вида на блокиране на селища и градове няма да има. Мерките би трябвало да бъдат първо местни, след това таргетирани. Квартали, домове и други може да бъдат затваряни, само че това зависи от случаите ", разкри доцент Ангел Кунчев и добави:

"Ловеч, Враца, Велико Търново и Хасково са измежду минимум засегнатите от ковид в страната ".

"Мислим всичко, което вършат други страни " отговори доцент Кунчев на въпрос ще се затварят ли нощни заведения, питейни заведения и заведения.

Изследването с PSR тест ден след другарство със инфектиран човек, нищо няма да покаже. Вирусът има потребност от 4-5 дни, безапелационен бе доцент Кунчев.

"Хората не се заразяват на пистите, а пред камините измежду фирмите " съобщи основният държавен здравен контрольор и разяснява, че се надява на добър зимен сезон.

"Във всяка болница има „ Ремдесивир “, всеки може да го получи,. Това лекарство не е панацея, само че е положително ", приключи доцент Ангел Кунчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР