Ястия от ориз в гювече ще сътворят участниците в дисциплината

...
Ястия от ориз в гювече ще сътворят участниците в дисциплината
Коментари Харесай

Топ готвачи в надпревара за Националната кулинарна купа 2019

Ястия от ориз в гювече ще сътворят участниците в дисциплината „ Нов прочит на българската кухня ", която се включва за първи път в шампионатите за Националната кулинарна купа, най-голямото съревнование за топготвачи в България. Над 120 майстори ще покажат своите умения на 19 и 20 април 2019 година в Международен панаир Пловдив.
Най-оспорвани са борбите за купите „ Най-добър кулинарен тим " и „ Най-добър готвач ". Отборите ще подготвят предястие от патешко филе, главно ядене с алено месо и десерт от сметана, череши, шоколадов блат, черешова ракия или ликьор. Индивидуалните състезатели би трябвало да се оправят с рибно предястие и главно ядене от алено месо. Вторият кръг е с наименование „ Черна кутия ", тъй като участниците получават продуктите в затворен кашон на самия старт, имат единствено 15 минути да измислят рецепта и 90 минути, с цел да показват на журито тристепенно меню.
Конкурс за най-хубава сватбена торта на тематика „ Лавандула и люляк " е една от категориите за лъчение на най-хубав сладкар. Претендентите ще минат през още четири тура, измежду които са разработване на шоколадова статуя на тематика „ Опазване на околната среда " и изработка на веган десерти.
В 12-ото издание на Националната кулинарна купа още веднъж участва атрактивният шампионат за пица с дисциплините „ Новита " и „ Класика ". И при двете разточването на тестото наложително е на ръка. Победител в раздел „ Паста " ще стане майсторът, който предложи най-креативната рецепта за затворен свеж артикул. Силна конкуренция се чака и в самостоятелната категория „ Телешко ", където на участниците ще бъдат предоставени котлет, бон филе, рибай и момици, с цел да създадат своите вкусни изненади.
Основен акцент в Национална кулинарна купа на България 2019 ще е Панорама на професионалното обучение. Ще се проведат надпревари в категориите „ Най-добър млад готвач ", „ Най-добър млад хлебар/сладкар " и „ Най-добър млад сервитьор ". Ястията ще бъдат презентирани на български и на един непознат език по желание. Тази част е под егидата на Министерството на образованието и науката.
Най-голямото кулинарно съревнование у нас се провежда от Българската асоциация на професионалните готвачи, а сътрудници на форума са Асоциацията на сомелиерите и Българската асоциация на барманите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР