Ясно заявихме, че от нас няма да има подкрепа за

...
Ясно заявихме, че от нас няма да има подкрепа за
Коментари Харесай

От “Възраждане“ няма да има подкрепа за председател на СОС

" Ясно декларирахме, че от нас няма да има поддръжка за ръководител на Столичния общински съвет (СОС). Това е тяхна отговорност да намерят формулата по какъв начин да проработи СОС ". Това сподели пред публицисти общинският консултант от „ Възраждане “ Деян Николовслед диалози по покана на кмета на София Васил Терзиев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Николов напомни, че имат своя кандидатура за ръководител – Красимир Гълъбов. Ако някой желае, може да ни поддържа, добави той.

Деян Николов сподели също, че най-много са говорили за цели за София. Ние изложихме нашите цели, които са почти в 14 точки, които са прагматични във връзка с това, което би трябвало да се случи в града, изясни той. Общинският консултант уточни най-много прекъсването на презастрояването, усъвършенстване на пътната инфраструктура, непорочност в града. Говорихме за цифровизация, за детски градини, сподели той.

За Борис Бонев съответно не сме говорили, посочи Николов.

Това, което беше показано от тяхна страна, е, че с цел да заработим за всички цели на София, които тук-там се припокриват, би трябвало да бъде " отприщен " СОС, уточни той и добави, че са споделили, че това е тяхна отговорност като първа политическа партия.

По-рано, след срещата с Васил Терзиев, пред публицисти Георги Свиленски от Българска социалистическа партия сподели, че и технитеобщински съветници няма да поддържат Борис Бонев за ръководител на съвета.

" Запознахме кмета на Столична община и неговия екип с решенията, с които нашето Изпълнително бюро на Национален съвет и на Градския съвет взаимно взехме, а точно – първо да представим проблемите на столицата ", уточни Свиленски.

За постове, за ръководители на комисии, за сформира на комисии, за заместник-кметове, шефове, не е станало дума, съобщи той.

Свиленски уточни, че още при започване на диалога са декларирали на Борис Бонев от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ („ Спаси София “), че няма да го поддържат за ръководител на СОС. Отговорността за това да има ръководител на общинския съвет и да стартира работа, е на партията, която е спечелила болшинство, добави политикът.

Вчера, 17 ноември, столичният кмет Васил Терзиев предложения водачите на политическите сили за намирането на общи цели за взаимна работа в интерес на жителите на столицата и за пускане на работата на Столичния общински съвет, оповестиха от Столичната община.

Поканата бе изпратена до водачите на всички партии и обединения, показани в СОС, като срещите ще се проведат преди съвещанието му на 20 ноември.

Целта на срещите е да бъдат разисквани общите политики и цели за развиването на София, както и методите те да бъдат подкрепени в бюджета на Столичната община през 2024 година, се показва в известието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР