Ясно можем да видим осъзнаване на голямата опасност и от

...
Ясно можем да видим осъзнаване на голямата опасност и от
Коментари Харесай

Политолог: Правителство ще има, ако ГЕРБ жертват главния прокурор, а ПП-ДБ амнистират Борисов

Ясно можем да забележим осъзнаване на огромната заплаха и от двете политически сили.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът Христо Анастасов.

Първата е тихата и упорита смяна на характера на страната ни в конституционното устройство заради служебните държавни управления, които стават постоянни поради неналичието на парламент. Втората огромна заплаха е неспособността за каквато и да е законодателна реакция. Третата заплаха е вълната, която се прави от една антипартия – най-гъвката до момента – „ Възраждане “. Заявката им за безспорната власт може да наподобява комична, само че при едно мощно уплашено безшумно болшинство, формирано от хора, които се опасяват от всичко, става действителна.

Хората в двете огромни партии осъзнават рисковете и виждат бездната, пред която сме изправени. Голямото „ в случай че “ идва от самочувствието на Кирил Петков и Бойко Борисов, които настойчиво наддават в една игра със задънена улица.

Ще има държавно управление, което да пази цивилизационния избор на страната, когато двете огромни сили осъзнаят, че договорката им е написана, стига да създадат доста горчиви взаимни отстъпки. От страна на ГЕРБ е жертването на основния прокурор и проект за правосъдна промяна. От страна на ПП-ДБ – доста горчивият хап – някакъв вид цялостен имунитет, прошка за Бойко Борисов персонално. Това е цената за общо държавно управление сред двете сили.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР