Ясно ли ни е, че на фона на нашите проблеми

...
Ясно ли ни е, че на фона на нашите проблеми
Коментари Харесай

Маноил Манев: Доживяхме и това! Депутатка от ДБ помага на терориста Бодил още от 2019 година!

Ясно ли ни е, че на фона на нашите проблеми с невлизането ни в Шенген, ще ни зададат и този въпрос - по какъв начин този терорист е влезнал в страната? Кой му оказа помощ, по какъв начин стана? И всички тези въпроси ще ги зададем през днешния ден, с цел да получим отговорите, а не да си заравяме главата в пясъка.

Това съобщи депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в пленарната зала по време на дебатите по отношение на задържания терорист Дейвид Бодил и връзките му с депутатката от ДБ Албена Симеонова.

" Станаха ясни две неща. Първо - лицето, за което става въпрос през днешния ден през целия ден, има съпричастност към терористични организации. Второ - нашата колежка Албена Симеонова не е била молена от никоя кметица, кмет или което да е било, да му оказва подпомагане - те просто се познават с лицето от 2019 година ", изясни Манев след закритото съвещание.

 

И продължи: " Нали разбирате, че не е обикновено един млад англичанин да пристигна тук и за 30 дни да има рискова литература, оръжие, къща, ток, вода, интернет, настанен е, проблем с връзките с кмета няма. Просто с него върви един народен представител. Говорим за онази помощ да му регистрираш интернета на твое име. Тероризмът в света се прави през интернет. А когато му регистрираш интернета, значи си му оказал помощ. "

Манев попита още: " Давате ли си сметка, че едно лице, търсено с алена бюлетина на Итерпол за тероризъм, първата страна, която избира, с цел да се укрие, е България! Проблем ли е това за Шенген, проблем ли е за България?! "

Мистериозният дребен аероплан, който съумя да прелети над няколко европейски страни и кацна у нас край Търговище през юни предходната година без данни и до през днешния ден не е ясно кой е бил на борда му и какво е превозвал, може да е пренесъл взривните субстанции, открити в дома на английския терорист, хванат в никополското село Любеново Дейвид Бодил.

Тази догадка изрази Маноил Манев преди този момент по време на чуването на Министерство на вътрешните работи шефа в служебното държавно управление Иван Демерджиев и шефа на ДАНС Пламен Тонев в пленарната зала, с което я взриви.

А секунди след изявлението му Демерджиев удостовери с половин уста, че фактически такива данни в Агенцията има. След което съвещанието на депутатите бе засекретено. Както към този момент стана ясно, има връзка сред хванатия, търсен с алена бюлетина от Интерпол, терорист, апетитен за нападател от неофашистки английски крила.

Ето какво сподели Манев от трибуната:

" Месеци наред обясняваме, че пропуските в националната сигурност са огромни и че когато се наруши салдото, нещата ще стигнат до неприятни последствия. На фона на битова престъпност, пукотевица по полицейски ръководства, убийства, тежки загуби по пътищата ни, стигнахме до там да си приказваме за терористи, арестувани на територията на страната. Осъществявали активност в страната ни... Доживяхме и това. Въпросите са доста.

Народен представител е забъркан в това. Дори ние да си затворим очите и да не наскърбяваме колежката, което не целим, нали на всички ни е ясно, че рано или късно партньорските служби от Англия, тези, които са инициирали издаването на алена бюлетина, ще се заинтересуват от народния представител, занимавал се с решаването на административните проблеми на един терорист. Това ясно ли ни е?

Ясно ли ни е, че на фона на нашите проблеми с невлизането ни в Шенген, ще ни зададат и този въпрос - по какъв начин този терорист е влезнал в страната? Кой му оказа помощ, по какъв начин стана? И всички тези въпроси ще ги зададем през днешния ден, с цел да получим отговорите, а не да си заравяме главата в пясъка.

Има ли значение коя е партията, от която е този депутат? Има, сътрудници. Тишината, която в последните 3 дни висеше тежко в медиите, тежко в пространството е, тъй като се допуска, че тази европейска партия с ръководители, свързани със службите обратно във времето (визира ген. Атанас Атанасов, до момента в който Албена Симеонова, упомената от него е от " Зелено придвижване " - б.р.), не биха позволили такова нещо.

Този човек ще се озове пред съда във Англия и ще опише всичко. И най-после - доста е значимо за всички ни да се убедим, че България е предпазена, тъй като системата за сигурност се построява освен от всички, които се занимават с нея, и с времето.

Помните ли, че в действителност един аероплан прелетя през 3 страни и кацна тъкмо до това село. Какво занесе този аероплан? До този терорист ли транспорти нещо, това оръжие ли му донесе?! "

В хода на претърсванията в къщата, в която бе сгащен Бодил, по първична информация до фермата на депутатката от Демократична България Албена Симеонова, полицията е разкрила литература за правенето на бомба, както и скъпи противозаконни оръжия. Подобни материали са били открити в дома на Бодил във Англия предходната година.

През юни предходната година 60-годишният двуместен аероплан Beechcraft подвигна службите у нас, а и освен, на крайник, откакто прелетя през съвсем цяла Европа, с цел да кацне в България. Машината е открита изоставена с още топъл мотор на летището в село Буховци, което се употребява от селскостопанската авиация. 

 

След това изявление на Манов по искане на вътрешния министър съвещанието на Народното събрание стана закрито за медиите.

 

Самата Симеонова опита да се скрие от журналистическите въпроси на репортерите в Народното събрание... в тоалетните на постройката.

" Не се усещам отговорна ", сподели тя сбито и повтори, че нямала нищо общо с Бодил. Не е ясно обаче по какъв начин тогава търсеният с алена бюлетина на " Интерпол " бе хванат точно в във фермата й в никополското село Любеново.

Прокуратурата към този момент разгласи, че ще изиска непрекъсната мярка " задържане под стража " за него.

28-годишният английски жител Дейвид Бодил бе арестуван  във фермата ѝ. В същото време обаче Симеонова съобщи, че къщата му била на другия завършек на селото. Тя удостовери още през вчерашния ден, че познава дядото на британеца и че му е помогнала да си заплати сметките, като му осигурила работа за половин час, помолена от кмета на Любеново Таня Борисова.

" Да, познавам го, след Нова година го водих да си заплати тока и водата. Но всеки би оказал помощ на един чужденец. Още повече, че дядо му ми беше доста непосредствен ", сподели депутатката от " Демократична България " през вчерашния ден. Албена Симеонова разкри, че дядото и бабата на Дейвид, Филип и Джани, си купили къща в село Любеново.

 

Прокуратурата остави британеца зад решетките.

Прокурорът Снежана Георгиева съобщи, че нарушаванията на законодателството във Англия, за които го търсят управляващите там, съставляват закононарушение и съгласно Наказателния кодекс у нас. Освен това той е излязъл от родината си, знаейки че против него има произвеждане, което допуска, че може да се укрие.

Затова беше поискана непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ". Служебният юрист на британеца Жоро Нинов се съгласи с доводите на обвиняването и че това е единственото допустимо развиване към този миг.

Бодил съобщи, че не желае да бъде депортиран, съден и да лежи в затвор в родината си. Той добави, че това, за което е търсен и арестуван, е " единствено занимание ". " Никого не съм наранил и не съм имал желание да го върша ", показа той в правосъдната зала.

Посолството и консулските управляващи на Обединеното кралство ще бъдат известени за решението на плевенския съд за непрекъснатото задържане в ареста на Бодил.

 

За България е притеснително връзките на Бодил с български депутат.  На всичкото от горната страна депутатката от Демократична България Албена Симеонова също и клиент на Темида, което постава въпроса - какво прави подобен човек в Народното събрание?

 

Миналата година националната представителка от групировката, която се бори за чиста правосъдна система, Албена Симеонова и ръководената от нея Българска асоциация Биопродукти лъснаха в следствие на ОЛАФ за 9 милиона лв..

 

И макар решението на Върховния административен съд, че осъществяването на плана е „ лъжлива активност ”, което е постановено първо  от Европейска комисия,  напористата " зелена активистка " продължава да се бута в политиката. 

Днес от Съюз на демократичните сили допълниха досието й:  " Госпожа Албена Симеонова преди 5 години, с решение на плевенския областен съд е наказана за нелегално обогатяване от Институт по лозарство и винарство в размер на 40 000 лв.. Същата изкупува нормално вино от район Плевен и откакто го предава за предпазване в института го продава като еко-вино и печели след измамата от разликата в цената ".

Дамата е част от " Зелените " в обединението и макар решението на Върховния административен съд, че осъществяването на плана " Отиди, вземи, хапни биологично ", осъществен от нейната асоциация и финансиран с 9 млн. лева от Държавен фонд " Земеделие ", е „ лъжлива активност ”, което е постановено първо от Европейска комисия. Симеонова обаче отхвърля всички обвинявания.

Скандалът стартира още с изискванията на поръчката. По контракта, подписан от отстранения още от Бойко Борисов началник на фонд " Земеделие " и аграрни министър Румен Порожанов, са залегнали баснословни суми. Например дизайн и произвеждане на обикновен уебсайт е оценено на 44 140 евро (над 82 000 лева.), а действително коства не повече от 5-6 хиляди лв., или най-малко 12 пъти по-малко. Неясно е какъв брой каталози и листовки ще се произведат, в какъв формат, с каква цветност – наложителните за сходна поръчка професионални параметри, само че сумата е завъртяна – 148 352 евро. 42 852 евро са планувани още веднъж за „ производство ” на клип. Сред общо 477 157 евро, планувани за дарове, е „ програмна тениска ”, за която са изхарчени рекордните 119 520 евро, съгласно депутатката.

В същото време единственото подкрепяне на земеделците у нас посредством плана са 337 700 евро, планувани по плана за биопродукти – единствено дето и тук са пропуснали да напишат какви съответно тип и вид артикули, колко, с какво тегло, на каква единична цена.

И тъкмо тук ОЛАФ – еврослужбата за битка с измамите се е заяла, тъй като се оказва, че са определени поддоставчици, които са взели участие в скица за фиктивни доставки и има голословно завишаване на цените. Поради което наследникът на Порожанов на поста Живко Живков със заповед от 28 април 2017 година на база следствието на ОЛАФ е спрял контракта с депутатката от Демократична България. Срещу тази заповед тя е почнала дело в съда, което е изгубила и в Административния съд на София – град на 26 март 2018 и във Върховния административен съд на 17 юни 2019 година

От ОЛАФ особено писмо до фонд " Земеделие ", както четем в документ от 12 юни 2018 година, насочен до зам.-директора от директорката на дирекция " Селскостопански пазарни механизми ".

 

Тя оповестява за процедура по уравняване на сходство. ОЛАФ я сигнализира за „ непозволени заплащания със средства на Европейски Съюз ” за „ лъжлива активност ”, въз основата на което желае прекъсване на междинни и дефинитивни заплащания по всички промоционни стратегии – 5 настоящи и 4 завършили осъществяването, което е тежък удар по целия агросектор.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР