Ясно е ние в чия сфера на влияние ще бъдем.

...
Ясно е ние в чия сфера на влияние ще бъдем.
Коментари Харесай

Елена Гунчева: Ясно е в чия сфера на влияние ще бъдем. Още от Техеран е договорено и Русия няма да допусне да се промени

Ясно е ние в чия сфера на въздействие ще бъдем. Още от Техеран е контрактувано и не мисля, че Русия ще допусне нещо да се промени. Това заключава в собствен пост анализаторът Елена Гунчева-Гривова, говорейки за смяната в геополитиката и място на България в нея.
SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:
Искам да успокоя българите, които се тормозят от бежанците и това, че чужденци изкупуват българска земя. Досега някой да вземе земята си и да я изнесе, не се е случвало. Земята е на този, който има силата да я резервира за себе си. Това е. Ако нямаме силите да си пазим територята, е все тая. Или ще ни завладяват спокойно посредством покупко-продажба, или посредством война. Дори измененията в Конституцията не са чак толкоз значими. Защото има текстове в нея, които са написани, само че не се съблюдават, нали? Въпросът всъщност е кой има силата да ги приложи.
Геополитиката се трансформира фрапантно.
Дори върли евроатлантици гледат обезпокоително и смегчават тона. Поне тези с повече от една мозъчна дипла. Ясно е ние в чия сфера на въздействие ще бъдем. Още от Техеран е контрактувано и не мисля, че Русия ще допусне нещо да се промени. От друга страна, видяхме тъмната страна на светлото европейско и демократично бъдеще, та чак ни се отщя. Проблемът е, че се влиза в крайности. Вместо да пази жителите си, Европейски Съюз се трансформира в корпорация на въздействие, на малоумни водачи и още по-малоумни решения.
Като в последните няколко години Европейски Съюз клекна грубо на Съединени американски щати и на процедура стартира да работи срещу личните си ползи.
България има ли интерес от милионите бежанци в Европейски Съюз? Не! България има ли интерес от зелената договорка? Не! България има ли интерес да се позволен ГМО? Не! България има ли интерес Брюксел да ни се бърка какво да вършим в страната си? Не! България има ли интерес да оказва помощ на Украйна? Не! България има ли интерес да има американски войски на територията си? Не!
Е, защо ни е тогава и Европейски Съюз? Или НАТО?
Моят съвет и то напълно доброжелателен към евроатлантиците е да не вършат повече неточности, за които ще се наложи да си платят прескъпо. Защото евроатлатическите полезности нямат никакво значение за бъдещите събития. Има значение силата. Военната мощ. А се видя, че Съединени американски щати и съдружниците нещо не се оправят там, където нещата са елементарни и където е: или побеждаваш, или губиш. Те губят. А губещите в никакъв случай не дефинират разпоредбите на бъдещето! Още вести четете в секция България.
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР