Ясно е на хиляди хора по света, че използването на

...
Ясно е на хиляди хора по света, че използването на
Коментари Харесай

Деликатни теми в служебната поща

Ясно е на хиляди хора по света, че потреблението на работната е-поща за диалози, в които си личи персонално отношение, не е подходящо.

Убедени в правото си да можем да споделяме свободно всичко, което желаеме, когато желаяме, и в сигурността на офис системите, обаче с годините от време на време се случва да поддържаме връзка на деликатни тематики през служебния имейл. 

" Не го правете! " , напомня материал на Business Insider. " Вашият професионален имейл, също както бюрото ви и стола ви в офиса, принадлежи на компанията, за която работите ", споделя Денис Дъдли, кариерен коуч от Съединени американски щати и създател на книгата " Work it! Get in, Get Noticed, Get Promoted ". Той дава за образец няколко изключително значими диалога, които не би трябвало да се организират през служебната поща - другояче, последствията биха могли да ни преследват с години. 

Колкото и да имате доверие на работодателя си, от колкото и години да работите за него, в служебната поща в никакъв случай не обменяйте мисли с сътрудници или близки в служебната поща за: 

Клюки

" Веднъж трябваше да се оправя с персонална обстановка, в която един човек беше написал " познай коя е бременна " в имейл до няколко свои сътрудници ", споделя Дъдли. " Теоретично бременната жена не беше бременна, тя просто беше напълняла, и беше получила имейла. Отношенията й с изпращача по този начин и в никакъв случай не се възвърнаха изцяло ", споделя Дъдли. 

Лично служебно показване, резултати

Освен в случай че не изпращате отчет за работата си до HR отдела, не пишете по какъв начин се справяте на работа, или по какъв начин други хора се оправят - дори и да е наложително. 

Бележка: Сакразмът не се схваща по имейла - това сочи опитът. Така да вземем за пример, в случай че напишете до шефа " нашият нов стажант несъмнено е прецизен заран на идване за работа ", е мъчно да се разбере дали в действителност имате поради това, или сте саркастични.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР