Ясно е името на евентуалния съперник на Григор Димитров, ако

...
Ясно е името на евентуалния съперник на Григор Димитров, ако
Коментари Харесай

Ясен е съперникът на Гришо, ако преодолее поляка

Ясно е името на възможния противник на Григор Димитров, в случай че се класира на 1/8-финалите на US Open. Това е австралийският младок Алекс де Минор, който хвърли една от бомбите в горната половина на схемата.

Непоставеният тенисист преодоля с 3:1 сета финалиста от 2014 година и считан за един от скритите любимци Кей Нишикори. В зрелищна тричасова борба 38-ият в света надви над 7-ия в схемата с 6:2, 6:4, 2:6, 6:3.

Така Де Минор се класира за първи път в кариерата си за 1/8-финал на шампионат от Големия шлем. Това беше и първият му триумф над състезател от Топ 10 на международната класация в може би най-хубавия му мач на US Open.

Мачът стартира ужасно за 20-годишния австралиец, който поведе с два пробива за 3:0. Японецът върна единия от тях незабавно, само че се пропука още веднъж в седмия гейм, с цел да може противникът му да поведе с 5:2 и да сервира за сета. Де Минор се оправи, макар че трябваше да избави три брейкбола, само че затвори частта при 6:2 в своя изгода.

Втората част стартира със мълниеносен пробив за младока и той го задържа до осмия гейм, когато сдаде подаването си. Но след това незабавно проби Нишикори и отново сервира за сета. Този път пропиля три сетбола, само че при четвъртия затвори за 6:4 и дръпна с 2:0.

Японецът обаче в никакъв случай не се отхвърля и го потвърди в третия сет, когато осъществя два безответни пробива и след 6:2 остана в мача. Но не можа да направи нищо в четвъртия сет, когато Де Минор го проби на три пъти, последно в деветия гейм и затвори мача след 6:3.

Ако Де Минор и Димитров се изправят един против различен на 1/8-финалите, това ще бъде първи мач сред тях на равнище АТР.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР