Ясно е, че всичко, употребено в умерени количества се отразява

...
Ясно е, че всичко, употребено в умерени количества се отразява
Коментари Харесай

От какви болести ни пази виното?

Ясно е, че всичко, използвано в умерени количества се отразява добре на организма ни, както и противоположното – в случай че прекаляваме, даже и най-полезното нещо, може да ни навреди. А какво по-хубаво от това да изпием чаша вино в студените зимни вечери, с цел да се стоплим, като по едно и също време с това си помогнем на здравето сами?

Виното неслучайно е било обичаната напитка на гръцкия господ Дионис. Доказано е, че виното има удобен резултат освен върху настроението ни, само че и върху здравето ни. Лекарите предлагат да пием по една чаша на ден от божествената напитка, с цел да укрепим имунната си система и да се предпазим от настинки изключително през зимата. Също по този начин е открито, че може да предотврати инсулт. Според проучванията, хората, консумиращи вино са изложени на по-малък риск от исхемичен инсулт.

Друга изгода от виното е, че поддържа равнището на холестерола, усъвършенства равнището на инсулин в организма и има противовъзпалителни свойства. Що се отнася до горната граница на консумация, не се предлага да пием по повече от 2 чаши, тъй като тогава може да има противоположен резултат и даже да се образува вътремозъчен кръвоизлив.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР