Ясно е, че вотът няма да е по-висок, ще намалее

...
Ясно е, че вотът няма да е по-висок, ще намалее
Коментари Харесай

Диана Сивинова: Изборите ще ги фалшифицират и без Калин Стоянов

Ясно е, че вотът няма да е по-висок, ще намалее или ще остане като на предходните избори. Точно това се цели. Единственото средство да преборят купения избор е да излязат тези 70% да гласоподават.

Това разяснява политологът Диана Сивинова.

„ Всички знаем, че това няма да се случи, тъй като хората няма по какъв начин да излязат да гласоподават за нещо, което не харесват “, уточни тя.

Според нея измененията в Конституцията не са естествени и са „ като кръпка в цялостната картина “.

„ Много неща се оказаха несъобразени и вместо да се изпишат вежди, извадиха очи, и не в интерес на тези, които гласоподаваха тази Конституция, а в тяхна щета. Целеше се и се реализира да обезличат политическите субекти, всички са едно и също идват от едно и също място, и са с идентичен морал. Големият въпрос е, че хората не виждат нищо оптимистично “, съобщи Сивинова.

Относно оставането на Калин Стоянов в Министерство на вътрешните работи, тя сподели, че през вчерашния ден го е видяла на митинга с 10 души защита.

„ И по всякакъв начин бива натискан да остане, и той няма нищо срещу. Вчера бях очевидец, той вървеше с 10 души защита, надали това му харесва, само че очевидно има причина. Борисов твърди, че няма нищо общо с него, Главчев мислил цяло нощ дали да остане и в служебния кабинет. С кого има общо Калин Стоянов? “, риторично пита политологът.

" Най-вероятно вотът ще бъде подправен и без него. Ако Стоянов беше неприятен, 9 месеца по какъв начин работи с Денков? ", уточни още тя.

„ Поднасят ни нещо, само че нямаме цялостната картина и ние би трябвало да гадаем или да се разколебаем да гласуваме, казвайки си „ всички са маскари “ и да си останем у дома “, предвижда Сивинова.

" Допуснаха доста неточности обратно и сами си споделят, че са неточности на растежа, само че за жалост костват ориста на България. Известна доза доверчивост има в това и за мен беше неразбираемо по какъв начин трансформират Конституцията и законите с хора, които не желаят нищо да промени и са ги основали тези закони. И те чакат същите тези да гласоподават дружно с тях. ", разяснява тя по отношение на грешките, позволени от ПП-ДБ.

Според нея претендентите за депутати са неравнопоставени, тъй като едните са настоящи депутати, а другите не са в Народно събрание.

„ Щетите са доста по-големи и не виждам какви са изгодите от тази смяна на Конституцията. В момента, в случай че не се появят нови играчи, и то не един, а се работи това да не се случи, няма да се промени съществено картината. Политическата сцена няма да породи нищо ново, с изключение на затвърждаване на досегашните модели. Негласната коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи не е толкоз доброволна, очевидно има зависимости “, сподели Диана Сивинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР