Ясно е, че ситуацията е изключително трудна. След 5 поредни

...
Ясно е, че ситуацията е изключително трудна. След 5 поредни
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ готови да ротират премиера

" Ясно е, че обстановката е извънредно сложна. След 5 следващи избора и в актуалното Народно събрание не може да се образува кабинет, което скъйздава действителна заплаха за шести избори без явен резултат. Забавянето на значими решения - приемането на Бюджета и всичко, което тормози хората, би трябвало да търси друго решение.

Поучени от опита на 48-то Народно събрание, това, което направихме в първите дни на това Народно събрание, е да предизвикваме законодателна стратегия, която да е допустима за повече групи. Направихме и Управленска стратегия, представихме и състав на проектокабинет, с цел да е ясно, че можем да управляваме страната. "

Това сподели акад. Николай Денков на изключително взаимно изказване с Мария Габриел.

" Сега, като е ясно, че няма по какъв начин мандатът им да има поддръжка от 121 депутати, предложихме на ГЕРБ да стъпим на стратегиите и на състава на държавно управление, който може да бъде презициран, и имаме и вицепремиер, и министър председател на ротационен принцип.

Мястото на Мария Габриел в подобен кабинет е ясно: тя е индивидът, който може да помогне за осъществяване на най-важните цели от нашата стратегия - Шенген, Еврозоната, има поддръжката на нашите сътрудници, и не знам по-добър наш пратеник в европейските институции ", съобщи той.

" Понеже имаше въпроси по какъв начин тъкмо планираме да се осъществя мандата, ето какво взехме решение през вчерашния ден от Политическа партия:

ПП-ДБ ще предложи държавно управление, което може да има необятна поддръжка и да извърши всички условия и общи цели, включително цялостна правосъдна промяна. Правителството ще е с 18 месеца диапазон, като за първите 9 месеца министър председател ще съм аз, а Габриел - вицепремиер и министър на веншните работи. В идващите 9 месеца министър председател ще е Габриел, а аз - вицепремиер.

В идващите месеци държавното управление се ангажира: да осъществя конституционна стратегия с промяна в прокуратурата и Висш съдебен съвет, да внесе бюджет с 3% недостиг, да започва законодателната стратегия и да съблюдава целите за приемането в Шенген и Еврозоната ", добави Денков.

Мария Габриел означи, че водейки договарянията, се видя, че устойчиво държавно управление сред първите две политически сили има опция да стъпи на здрава основа.

Очаквайте детайлности!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР