Ясно е, че предложението на Европейската комисия за присъединяването на

...
Ясно е, че предложението на Европейската комисия за присъединяването на
Коментари Харесай

Орбан: Няма място за преговори с Украйна в дневния ред на европейските лидери

„ Ясно е, че предлагането на Европейската комисия за присъединението на Украйна към Европейски Съюз е безпричинно и неприятно квалифицирано. Няма място за него в дневния ред на Европейскиья съвет през декември. “

Това написа в „ Екс “ (бившия „ Туитър “) унгарският министър председател Виктор Орбан.

It is clear that the proposal of the on Ukraine’s EU accession is unfounded and poorly prepared. There is no place for it on the agenda of the December!
— Orbán Viktor (@PM_ViktorOrban)

Орбан се опълчи на концепцията още преди месец, когато Комисията реши да даде зелена светлина на договарянията. На 14 и 15 декември в Брюксел ще се състои среща на върха на Европейски Съюз. И се чака точно тогава водачите да вземат решение за започването на договарянията.

Преди две седмици Орбан изпрати писмо до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, в който желае спор за политиката на Европейски Съюз към Украйна. Той предизвести, че в противоположен случай Унгария ще постанова несъгласие на решения, за които се изисква единогласие. Такова е належащо и при гласоподаване за започване на договаряния.

Унгария се опълчва и на военната помощ за Украйна.

„ Европейската комисия се придържа към предлагането си за започване на договаряния с Украйна за присъединение към Европейски Съюз и продължава да счита, че тя е направила впечатляваща работа като наличие и експедитивност “, съобщи говорителката на Европейска комисия Ана Писонеро в отговор на въпрос за туита на Орбан.

Тя напомни, че пакетът по разширението на Европейски Съюз е бил показан в Комисията по външни работи на Европейския парламент, на съвещание на непрекъснатите представители и в този момент страните членки (Съветът) би трябвало да вземат решение за идващите стъпки.

„ От основно значение е помощта за Украйна да бъде утвърдена до края на тази година, с цел да може тя да я получава от началото на идната “, посочи Писонеро.

 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР