Ясно е, че отиваме на избори. Всичко друго, което се

...
Ясно е, че отиваме на избори. Всичко друго, което се
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Пеевски – Ясно е, че отиваме на избори, всичко друго е фарс и мъка

Ясно е, че отиваме на избори. Всичко друго, което се случва е фарс и тъга. Нека запазят достолепието си всички и да отидем да забележим какво доверие ще ни дадат хората. Това съобщи съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски пред публицисти в Народното събрание.

Още гледайте във видеото на SafeNews:

Както чух, господин Борисов изключи втори мандат,

аз изключвам трети, в случай че е при Движение за права и свободи. Направихме всичко, което можахме да няма избори. България не е хубаво да изпада в безвремието на предварителни избори. Смешно е тъкмо Борисов да изяснява, че имам непосредственост с ППДБ. Близост имаме и с него, и с тях. ППДБ дърпаха с всевъзможни благоприятни условия да не се отиде на избори, само че прекалиха с настояванията си, които не са съразмерни по отношение на парламентарната им тежест “, добави още Пеевски.

 

SafeNews напомня, че на изключително съвещание през днешния ден Народното събрание гласоподава отхвърли на Мария Габриел от поста министър-председател. Според ГЕРБ техните сътрудници във властта са траяли да слагат условия, с цел да се случи ротацията и последно поискали да бъде заменен министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.
От ПП-ДБ обаче обясниха поставената точка в договарянията като отвращение от страната на ГЕРБ-СДС за промени в правосъдната система, службите за сигурност и регулаторите.
С отхвърли на Габриел се смята, че първият мандат е несбъднат. След гласуването в пленарната зала, конституционната процедура продължава, а на ход ще бъде президентът Румен Радев.

По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че „ доста желаех да има държавно управление, по тази причина избрахме преговорен екип. Лидерски срещи – не! Те идват шестима души и аз би трябвало да изслушам настояванията на всеки. Един желае кабинета, различен желае прокурора, трети – регулаторите, четвърти – Народното събрание, петият – всичко. “

 

Още вести четете в категория България

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР