Ясно е, че огромните количества пластмаса в океаните води и

...
Ясно е, че огромните количества пластмаса в океаните води и
Коментари Харесай

Във френските Пиринеи “вали пластмаса


Ясно е, че големите количества пластмаса в океаните води и до съществуване на частици в животните живеещи там.

Оказва се обаче, че пластмасовите частици към този момент доближават и региони на сушата, които са отдалечени от сметищата и огромните градове.

Наскоро френски учени разгласиха отчет в Nature, който оповестява за съществуването на високи равнища пластмасови частици в откъснат регион във френските Пиренеи, който е на 120 километра от най-близкия град и на шест километра от малко селце.

Установено е, че по скатовете на планината всеки ден се отсрочват по към 365 пластмасови микро частици и фибри - числата са същите на територията на Париж и в град Донгуан в Китай, оповестяват от Treehugger.
 Пластмасата, човешкото тяло и резултата й върху него
Пластмасата завладява телата ни

Първо проучване със стряскащи резултати

Най-високо е съществуването на полистирен и полиетилен - материали, от които се вършат множеството чашки и бутилки за еднократна приложимост.

Обяснението е, че микро частиците могат да доближат до височина от 100 километра, а оттова ветровете и въздушните маси могат да ги отнесат безусловно на всички места, предизвиквайки самобитен дъжд от пластмаса.

Учените, разгласили отчета, се притесняват, че обстановката с разпространяването на пластмасови частици към този момент може да е необратима, което съставлява сериозна опасност за всички организми, обитаващи сушата.
 Пластмасата, морските животни и по какъв начин се трансформира държанието им
Как пластмасата трансформира животните

Какво се случва под водата
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР