Ясно е, че кабинетът не е много балансиран. В него

...
Ясно е, че кабинетът не е много балансиран. В него
Коментари Харесай

Доц. Албена Танева: Нямаме нужда от театър, а на ход е народът

" Ясно е, че кабинетът не е доста уравновесен. В него има по-изявено въздействие на хора, свързани с ГЕРБ и по-изявено присъединяване на хора, свързани с президента Радев. В последна сметка, не може да упрекваме единствено ПП-ДБ, тъй като те може да са били създатели на концепцията, само че са отговорни всички, които гласоподаваха. Това приказва за равнището на юридическата мисъл във всички политически сили, освен в тази, която го е предложила ", сподели социологът Юлий Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

Служебното държавно управление постави клетва в Народното събрание. В него има единствено една смяна и това е името на външния министър Ивайло Ценов. Постът заема Стефан Димитров, който до момента беше ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Черна Гора.

 

" Не знаем какви са аргументите да има една такава смяна. Има прекалено много спектакъл в тази политическа обстановка и това не е добре. Ние сме в предизборна обстановка, по принцип живеем в политическа среда, когато предстоят избори е обикновено да приказваме по политически въпроси, а нашето внимание е върху една доста тежка престъпна тематика - корупция. Надявам се тези процеси да доведат до резултат и в една правова страна да разясняваме след глобата на съда, тъй като сега сме в сензационното. Нямаме потребност от спектакъл, а на ход е народът ", съобщи политологът доцент Албена Танева в студиото на " България заран ".

 

" Нека да напомним, че смяната в Конституцията направи нещо доста значимо, ние сме парламентарна република и опцията да има надзор от страна на Народното събрание и върху служебните държавни управления е нещо, което е потребно за всички нас. Не в смисъла да следим политиката като спектакъл, а да има гласност. Публичността стеснява опцията за произвол и невидими промени в политиките ", акцентира доцент Танева

 

Очакванията са за ясни политически послания и съществени подготовки за предизборната акция. По думите на доцент Танева обаче е изцяло евентуално изборната интензивност да е ниска. Според Павлов има метод за увеличение на изборната интензивност, само че тя е невъзможна.

 

" Има метод, само че няма да се случи и то е Народното събрание незабавно да излезе във почивка. Колкото повече тези хора се появяват по малкия екран, колкото повече приказват, толкоз повече отвращават гласоподавателите и интензивността ще понижава ", означи Павлов.

 

Припомняме, че през днешния ден на Народното събрание кабинетът " Главчев " постави клетва. Това е 10-тото служебно държавно управление у нас, само че след измененията в Конституцията - първото, което се закле пред Народното събрание, а не пред президента.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР