Ясно е, че 48 НС си отива, това е желанието

...
Ясно е, че 48 НС си отива, това е желанието
Коментари Харесай

Мария Белова: Основната причина за разнобоя в обществото са ПП, които осъзнато противопоставят партиите в НС

Ясно е, че 48 Народно събрание си отива, това е желанието на президента от една страна връчвайки мандата на Българска социалистическа партия, както и на Продължаваме промяната, които още веднъж слагат червени разграничителни линии.

Това съобщи на конференция националният представител от ГЕРБ – Сливен Мария Белова. „ Още с полагането на клетвите при започване на това Народно заседание от Политическа партия демонстрираха, че работят за предварителни избори. Желанието на някогашните ръководещи за това беше доказано и при гласуването на тяхната декларация за ръководство в Народното събрание, която не беше подкрепена даже от депутатите им. От Промяната се отнесоха несериозно с втория мандат, тъй като показаха декларация, в която липсват цели браншове, а и не е ясно кой ще я осъществя “, разяснява Белова.
Мария Белова напомни свадите с Джемкорп и криптобанката Nexo, обвързвана с Продължаваме промяната и Демократична България. „ Асен Василев и компания бяха подготвили една огромна машинация с Джемкорп. Мислехме си, че това е най-голямата машинация за последните години, само че не знаехме за Nexo. Сега си отговаряме на въпроса за какво постът за шеф на Българска народна банка беше камъчето, което обърна каруцата на ръководещата четворна коалиция “, сподели Белова.
Народният представител бе безапелационна, че Политическа партия са основани като политически плана само, с цел да упражняват антиГЕРБ риториката. „ Основната причина за разнобоя в обществото са Продължаваме промяната, които осъзнато опълчват партиите в Народното събрание да не си приказват и манипулират целия развой. Ако у нас няма държавно управление, виновността е на Продължаваме промяната “, сподели още Мария Белова.
Представяйки работата на Народното събрание, методът на гласоподаване по другите законопроекти и реализирани резултати, тя посочи, че макар късия живот на това Народно събрание са решени част от проблемите на страната и хората, насъбрани през последните две години. „ В 48 Народно събрание бяха признати доста значими решения касаещи бранш „ Енергетика “. Миналата седмица в Комисията по енергетика гласувахме единомислещо решение, с което Народно събрание не разрешава на държавните управления – служебни или постоянни, да подхващат дейности в посока либерализация на пазара на бита, т.е. битовите консуматори да излизат на свободния пазар и да заплащат високите цени на тока до края на 2025 година.
Последното постоянно държавно управление на Политическа партия беше приело цялостна либерализация на цената на електрическата енергия и излизане на свободния пазар, което поради инфлацията щеше да докара до неспособност на хората да заплащат сметките си за ток “, напомни Белова. Тя сподели още, че по предложение на ГЕРБ е признат резистентен механизъм за съответна отплата на високите цени на горивата, защото те са един от моторите на инфлацията в страната. „ Около 2 милиарда лв. от свръхпечалбите на Лукойл ще влязат за година в държавния фонд за енергийна сигурност. Компенсациите ще се дефинират ежемесечно, а помощта към потребителите ще бъде таргетирана. Тоест хората с ниски приходи ще получат действителна поддръжка “, сподели още Мария Белова. Като извънредно значимо решение тя дефинира предлагането Министерски съвет да работи за изменение на Плана за възобновяване и резистентност, да се запазят ТЕЦ-овете, които са извънредно значими за страната и хората. Народният представител изрази вяра служебното държавно управление оптимално скоро да предприеме стъпки пред Европейска комисия за смяна на ПВУ в направленията, които са му предоставени.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР