Ясно беше ние какво ще направим. България е в тежка

...
Ясно беше ние какво ще направим. България е в тежка
Коментари Харесай

Митов категоричен, че без ГЕРБ не може да се върви напред

Ясно беше ние какво ще създадем. България е в тежка политическа обстановка. Това сподели пред публицисти депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов , втория мандат за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев .

" Ясно е, че партиите, които се пробваха да се показват за опция, не съумяха по никакъв метод да работят по разпоредбите на многопартийната парламентарна народна власт. Не съумяха да се схванат за сформиране на държавно управление. В същия миг се пробват да играят странни функции на съпротива, в случай че са взели цялата власт, изключително в Народното събрание ", разяснява Митов.

" Не можем да разберем от кое място е тази странна рекламация те да се показват за съпротива. Те имаха отговорността да сформират кабинет и се провалиха ", добави той.

По думите му би трябвало да стане ясно, че без политически разговор няма опция.

" Вече би трябвало да стартираме да си приказваме и да стане ясно, че без ГЕРБ-СДС и диалог с нас не може да се върви напред ", сподели Даниел Митов, допълвайки, че не има вяра, че при третия мандат някой ще се опита да беседва с тях.

След диалога на „ Дондуков ” 2 Митов осведоми още, че с президента са говорили и за идните президентски избори, само че датата на провеждането им зависи от Народното събрание. " Тя ще бъде избрана до десетина дни ", допускам той.
 Дончева: Подаването на топката сред Има Такъв Народ и Движение за права и свободи приказва за от дълго време основани трайни връзки Дончева: Подаването на топката сред Има Такъв Народ и Движение за права и свободи приказва за от дълго време основани трайни връзки
Народният представител и заместник-председател на Народното събрание от „ Изправи се. БГ. Ние идваме “ Татяна Дончева видя по...

Купуването на изтребители

Даниел Митов засегна и тематиката по на нова партида американски самолети F-16 Block 70.

" Рядко сме имали опцията да поздравим президента Радев и служебното държавно управление. Радваме се, че са осъзнали, че политиката на ГЕРБ за рационализация на Българската войска е вярна и я не престават ", съобщи тойи

Три разновидността - и трите неприятни

Томислав Дончев сподели от своя страна, че оттук насетне има три разновидности и те са неприятни. Според него България би трябвало да има титулярно държавно управление с естествен политически небосвод.
 Тошко Йорданов: Дреме ми какво приказват от ГЕРБ Тошко Йорданов: Дреме ми какво приказват от ГЕРБ
„ Дреме ми какво приказват от ГЕРБ “. Това съобщи ръководителят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов в кулоарит...

" Първият вид е да бъде основано държавно управление с третия мандат. Добре е България да има титулярно държавно управление, само че то ще бъде едва, без ясна отговорност и без постоянна парламентарна поддръжка. Избори две в едно също е неприятен вид. Освен това се багра, че ще изчерпим търпението на хората. Парламентарни и президентски избори с разстояние на няколко седмици също не е добър вид ", на мнение е Дончев.

На въпрос по кое време ще стане ясна кандидатурата на ГЕРБ за президент той съобщи, че скоро.

Нови промени в изборния кодекс

Според ръководителя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова една от значимите задания в законодателната активност на 46-ия парламент е разглеждане на измененията в Изборния кодекс.

" Категорично и на консултациите при президента, и през днешния ден той самият удостовери, че към момента държи на мнението си за това разписките в края на изборния ден да се преброят като гаранция за почтен избор. Това е едно от нашите оферти. Второто ни предложение е във връзка с опцията да се гласоподава и с хартиени бюлетини, отчитайки, че има огромна възможност да има избори две в едно и отчитайки, че тук-там ще се организират частични локални избори. Това ще затрудни и гласоподавателите, и целият избирателен развой. Затова считаме, че една от първите задания в законодателната активност би трябвало да бъде точно разглеждането на измененията в Изборния кодекс ", сподели Атанасова.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР