Ясни са вече имената на двамата български моряци, част от

...
Ясни са вече имената на двамата български моряци, част от
Коментари Харесай

Ясни са имената на отвлечените от йеменските хуси български моряци

Ясни са към този момент имената на двамата български моряци, част от екипажа на похитения през вчерашния ден транспортен съд " Галакси лийдър ". Това са 38-годишният капитан - Любомир Чанев и 39-годишният старши помощник-капитан Данаил Веселинов. Плавателният съд сега се намира в пристанище в Йемен. Това оповестиха от варненската компания, която е наела на работа нашите моряци.

Корабът " Галакси лийдър " е липсващ от обсега на информационните системи за следене в ранния следобяд в неделя. От тогава няма осъществена връзка с екипажа на плавателния съд. Семействата на двамата моряци са били осведомени през вчерашния ден за отвличането им. Те са мощно обезпокоени за своите близки.

Двамата български моряци са подготвени за всевъзможни обстановки на море, само че за момента не е известно какви са били дейностите на похитителите при отвличането на кораба. 

" И двамата българи на борда са извънредно опитни. Капитанът е със 17-годишен стаж на море, от които 8 като капитан далечно корабоплаване. Старши помощник-капитанът 11 години, от които 8 години на позицията старши помощник-капитан. Изключително опитни, наши доста положителни и доверени фрагменти. Искам да се обърна към фамилиите на двамата наши сътрудници, да се държат, да им вдъхна кураж да имат вяра и всички се надяваме, уверени сме, че казусът ще има позитивна развръзка и се надяваме това да бъде час по-скоро ", сподели к.д.п. Золтан Сулай, шеф на менингова компания във Варна.

Районът на Червено море не се води високорисков, само че до избрани координати. След 2009 година има опция за наемане на защита след прекосяване на Суецкия канал, въпреки че в този сектор не е имало отвлечени кораби до момента.

" Кораби, които посещават този регион, започнаха да вземат въоръжена защита при прекосяване на този регион, само че желая да подчертая, че това не е наложително, това си го взема решение корабособственикът, може да е обвързвано и с условия на застрахователя. Ако този транспортен съд е имал въоръжена защита, тя би трябвало да е на борда в позицията, в която са го отвлекли, без значение че тази високорискова зона стартира много по-на юг ", сподели Мартин Иванов, зам.-председател на Моряшкия профсъюз.

От менинговата компания във Варна споделиха пред Българска национална телевизия, че са наели още над 100 моряка, които работят на израелски кораби. Взети са ограничения на най-високо равнище морския път през Червено море да се заобикаля до усмиряване на обстановката и нормализиране на интернационалните връзки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР