Ясни са три от номинациите на ПП: Петков за премиер,

...
Ясни са три от номинациите на ПП: Петков за премиер,
Коментари Харесай

Асен Василев: Всеки коалиционен партньор ще има вицепремиер

Ясни са три от номинациите на Политическа партия: Петков за министър председател, Василев за министър на финансите и Рашков да резервира поста си отпред на Министерство на вътрешните работи
„ Още се прецизира структурата на Министерския съвет. Идеята, е всеки от съдружните сътрудници да има вицепремиер. “, разяснява пред Народоосвободителна въстаническа армия Асен Василев от „ Продължаваме промяната “.

„ Все още не е ясно дали ще има министерство на държавните сдружения, тъй като към момента диалозите са в ход. Асен Василев  ще е предлагането на „ Продължаваме промяната “ за министър на финансите. “, акцентира самият той.  

„ Надявам се на следващия ден към края на деня да имаме текст, който да можем да обсъдим с другите партийни водачи. И в понеделник или вторник да стартират процесите по доуточняване на всички текстове и напредването им към партийните органи за приемане на мандат за сключване на съдружно съглашение ”, добави Василев.

Коментар от Василев пристигна и за броя на министерствата.

„ Има разнообразни оферти, концепцията е да са едно или две повече, като някои от министерствата се разделят. Едно от тях е за електронното ръководство. То ще дръпне структури от разнообразни ведомства ”, сподели съпредседателят на Политическа партия.

По думите му броят на министрите от всяка партия към момента не е конкретизиран.

„ Това към момента се разисква според от структурата. Ще бъде почти съразмерно на гласовете, които партиите имат в Народното събрание ”, сподели той.

Министерствата, на които „ Продължаваме Промяната ” държи и за които са предложили да са водещи са тези на финансите, на вътрешните работи, на стопанската система, за което считат, че имат огромен експертен капацитет.

„ Има министерства, където нашият експертен капацитет е по-малък, а част от съдружните сътрудници имат много повече специалисти в тази област ”, изясни Василев. Той удостовери, че Бойко Рашков ще бъде номинацията за силов министър.

От Василев обаче не пристигна изрично удостоверение, че Николай Денков, Николай Събев и Стефан Янев влизат в състава на Министерския съвет.

„ В момента структурираме държавно управление с четиригодишна стратегия с концепцията то в действителност да направи измененията, които се нужни на страната и да избягаме от политическите рецесии ”, добави той и разясни, че България има потребност от непоклатимост.

Василев изясни за какво договарянията, в които се разискват имената, не са обществени.

„ Не мисля, че е правилно да се споделя този човек е добър, а оня - не и обществено да се разискват мощните и слабите страни ”, посочи съпредседателят на Политическа партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР