Ясни са шестимата финалисти в конкурсната част на Академия „Иновация

...
Ясни са шестимата финалисти в конкурсната част на Академия „Иновация
Коментари Харесай

Шест проекта ще се борят за голямата награда в Академия „Иновация в действие“ 2018/2019


Ясни са шестимата финалисти в конкурсната част на Академия „ Иновация в деяние “ 2018/2019. На 10 юни 2019 година (понеделник) те ще показват и защитят своите планове пред експертно жури, което ще оцени и отличи трима спечелили. Церемонията по награждаването ще се състои от 19:00 ч. в същия ден в научния център Техно Меджик Ленд.

Авторът на най-хубавия план ще завоюва присъединяване в лятна стратегия на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел, носителят на втора премия ще учи Магистратура по нововъведения, предприемачество и финанси, взаимен артикул на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute, а отличеният с трето място ще посещава Курс по иновационен мениджмънт, проведен от The Business Institute.

Около 100 са претендентите от България и чужбина, взели присъединяване в петото юбилейно издание на Академия „ Иновация в деяние “ 2018/2019. Областите, в които те разработваха своите хрумвания са: дейно потребление на ресурсите, новаторско обучение, здравословен живот и преоткриване на българските обичаи и просвета.

Организаторите прецизираха, че изборът е бил извънредно сложен, и все пак създателите на шестте проекта-финалисти се отличават с креативност и иновация със своите хрумвания.

Допуснати до край, показване пред журито и с късмет за продобиване на огромната премия на Академия „ Иновация в деяние “ 2018/2019 са:
Благовеста Ценова и концепцията й „ x-sip.org “ – цифров ресурсен център за STEAM планове, използвани в домашна и образователна среда и ориентирани към възпитаници от 7 до 14 година Той ще обезпечи изцяло просветително решение – от една страна теорията, показана по завладяващ метод посредством анимирано видео наличие, и от друга – подготвен на практика план към него. Маргарита Спасова с плана „ Европа по-близо до теб “. Това е Европейският съюз със своите страни членки, институции и функционалности, които оживяват в ремонтирани остарели постройки в село от Област Габрово. Нуждата от подобен план произтича от ниската осведоменост и ангажираност с функционалностите и задачите на Европейския съюз. Решението предлага на посетителите прелестно превозване на свободното време, съчетано с придобиване на нови познания. Симеон Марлоков с плана си „ Firewatch “ – новаторска композиция сред хардуер и програмен продукт за отбрана на горите, която ги следи в действително време и следи за пораждане на пожари посредством високотехнологични датчици и неестествен интелект; Стефка Попова-Лазарова и „ КСО - Кръводаряване “ – план, представляващ подготовка, организация и осъществяване на осведомителни акции и акции за кръводаряване за чиновниците на компании-клиенти. Той има капацитет да бъде осъществен от Българската организация за непринудено кръводаряване (БОДК). Ташо Стойчев с концепцията му за онлайн браузър игра и обвързвано с нея мобилно приложение, тематично създадени за разпространение на българските обичаи и традиции. Те ще оказват помощ на учениците от начални и междинни класове да учат по нов забавен, интерактивен и по-забавен и ангажиращ за тях метод даже в свободното си време. Хелин Ахмед с план под формата на приложение за телефон, което подкрепя образованието на учениците, като им показва образователния материал във тип на игри и лабораторни практикуми. Тя счита, че посредством развлечение и спестено време децата ще бъдат по-мотивирани и въодушевени за нови познания.
Финалната дума в избора на спечелилите ще бъде на експертното жури. То се състои от одобрени имена от разнообразни сфери на бизнеса. Председател на журито е Спирос Номикос , общоприет управител на Група „ Солвей “ за България и изпълнителен шеф на „ Солвей Соди “ АД. Сред членовете са още доктор Ваня Стоянова , старши управител Технологични планове в „ Аурубис България “ АД; Стефан Делайе , ръководител на Борда на шефовете на Havas Group България, както и ръководител на Френско-българската комерсиална и индустриална камара; Цветелина Тенева , създател и старши фасилитатор в The Business Institute и Огнян Траянов , ръководител на Българската мрежа на световния контракт на Организация на обединените нации, притежател и изпълнителен шеф на ТехноЛогика и създател на Техно Меджик Ленд.

Академия „ Иновация в деяние “ е социално-отговорен план на „ Солвей Соди “ АД, стартирал през 2012 година От 2016 година към самодейността като главен сътрудник се причислява „ Аурубис България “ АД. „ Иновация в деяние “ се развива в две етапи – Академия и спортна част. Само 100 от всички минали през обучителната част биват утвърдени за конкурсния стадий. С помощта на одобрени експерти и специалисти в региона на нововъведенията и предприемачеството участниците в Академията научават по какъв начин да основат план, както и по какъв начин да го създадат финансово резистентен и важен, с цел да докара до действителна изгода за обществото.

Конкурсът дава късмет на приключилите Академията, както и на всички участници да разпишат собствен план и да аплайват за награди, предоставени от уредниците.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР