Ясни и категорични сме, този парламент с това мнозинство е

...
Ясни и категорични сме, този парламент с това мнозинство е
Коментари Харесай

Нинова при президента: Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори

Ясни и безапелационни сме, този парламент с това болшинство е привършен, нещата биха могли да се трансформират за положително за България единствено през предварителни парламентарни избори. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след консултациите при президента Румен Радев.

По думите на Нинова президентът не ги е попитал дали биха приели третия мандат, в случай че с първите два не се сформира държавно управление. По думите ѝ обаче е ясно, че смисъл от това не би имало, по-добре е да се отиде на избори.

„ Мисля, че отиваме на предварителни избори, тъй като не могат да се схванат по какъв начин да си поделят страната. Наблюдавахме консултациите през вчерашния ден, разбрахме, че ГЕРБ желаят още време, не видяхме убеденост в ПП-ДБ да са се разбрали по някои от въпросите, тъй че считаме, анализирайки тези индиректни сигнали, че няма да се стигне до съгласие “, изясни още Нинова.

Вие ясно позиционирахте своята роля в 49-ото Народно заседание като съпротива на тази власт. В същото време обаче това национално заседание има сложната задача да излъчи ново държавно управление в цялата тази комплицирана конюнктура, наситена с проблеми и политически несъгласия. Това сподели президентът Румен Радев преди провеждането на съвещания с Българска социалистическа партия.

В тази конюнктура доста постоянно, а изключително в последно време с всички тези договаряния, действителният дневен ред на обществото остава на назад във времето, сподели още Радев.

Той запита представителите на Българска социалистическа партия по какъв начин преценят остатъчния политически запас на това 49-то Народно заседание да образува стабилно държавно управление, което да взема решение наболелите проблеми. Президентът запита и в случай че се стигне до трети мандат, дали левицата е подготвена да предложи формула за неговата реализация.

Нашата позиция е ясна и безапелационна още от първия ден на сформиране на това държавно управление, времето потвърждава тази позиция. А тя е, че това държавно управление и това болшинство са нездравословни за България, отговори му водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Агонията, в която вкараха България може да се приключи единствено с предварителни избори. Това държавно управление беше основано порочно, като съобщи очакванията и упованията на стотици хиляди хора за смяна на досегашния модел на ръководство. Това държавно управление и болшинство, вместо да се борят с мафията и задкулисието, изпраха мафията и задкулисието и ги узакониха.
По думите на Нинова корупцията към този момент се записва в законите, а самите цели на това държавно управление не са изпълнени.

„ Шенген по въздух и вода е унизително за България и ни слага като второстепенна страна в Европейски Съюз. Това ни отдалечава от нашата европейска същина. Еврозона от 2025 година Също се отдалечава като опция по самопризнание на самите ръководещи. Планът за възобновяване и резистентност не е ревизиран и крие опасности за енергийната непоклатимост на страната. Инфлацията не е понижена – за предходната година 9,5%. това са техни цели, които не са изпълнени “, уточни още Нинова.

Според нея ръководещите са посветили девет месеца само на разпределение на постове и властови позиции. Основните проблеми пред страната обаче остават – това са демографска злополука, скъпо опазване на здравето, ниско качество на обучение, работещите небогати и цените, изясни още Нинова.

„ Ако това продължи още девет месеца, това значи още по-голяма неустановеност и неустойчивост, тъй като единствената им цел е да разпределят регулаторите, да овладеят правосъдната система, Висш съдебен съвет, основния прокурор, инспектората към Висш съдебен съвет, само че това подсигурява на България неустойчивост “, безапелационна беше Корнелия Нинова.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР