Яркорозов диамант с тегло почти 19 карата ще бъде предложен

...
Яркорозов диамант с тегло почти 19 карата ще бъде предложен
Коментари Харесай

Предлагат на търг в Женева рядък 19-каратов яркорозов диамант

Яркорозов елмаз с тегло съвсем 19 карата ще бъде препоръчан на търг на "Кристис " в Женева през ноември с предварителна оценка 30-50 милиона щатски $, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Диамантът "Пинк легаси " (Розово наследство) е с най-високата категория за цвят и тежи 18,96 карата. Той е най-яркият розов елмаз, предлаган на търг от "Кристис ". Бил е в сбирката "Опенхаймер " на семейството, основала златодобивната корпорация "Англо американ " и ръководеща диамантодобивната компания "Де Бирс ".
"Изключителният генезис безспорно ще го трансформира в един от най-великите диаманти със личен клас " - сподели Рахул Кадакиа, който дава отговор за бижутерията в "Кристис ".
Само четири яркорозови диаманта с тегло над 10 карата са предлагани на търг. Рекордната цена за карат беше платена предишния ноември в Хонконг, когато "Кристис " продаде "Розово заричане " - объл елмаз с тегло малко под 15 карата, за 32 480 500 щатски $.
Диамантът "Розово завещание " ще бъде изложен в Хонконг, Лондон и Ню Йорк, преди да бъде препоръчан за обмен от "Кристис " в Женева на 13 ноември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР