Ярко изказване с аргументи в подкрепа на вота на недоверие

...
Ярко изказване с аргументи в подкрепа на вота на недоверие
Коментари Харесай

Красимир Янков към ГЕРБ: Ако имахте аргументи, сега хората нямаше да са на улицата

Ярко изявление с причини в поддръжка на вота на съмнение направи депутатът от Българска социалистическа партия Красимир Янков.
Ето какво сподели той от парламентарната естрада:
" Когато аз и сътрудниците ми в комисията написахме претекстовете, екстраполации на които Корнелия Нинова ви прочете, нито за момент не сме се съобразявали с вероятната ваша защитна позиция. Ако имахте причини, в този момент хората нямаше да са на улицата. Корупцията нямаше да е причина номер едно за срутва на доверието към вашето ръководство. Затова нашите претекстове са констатация на една гибел или епикриза на болестта, което води до края на вашето ръководство. След вас остава да унищожим вируса, който е проникнал в тъканта на страната. От чекмеджето на нощното шкафче видяхме, че поддържате налична подготвеност за бърза евакуация. Вероятно някой, който има принос за наличието на това чекмедже, е снимал фотосите, тъй като рекетът и властта ви са се разпрострели над всичко до задушаващи размери. Тези, над които до момента бяхте разперили чадър, стават жертви на повишените ви до небивали размери апетити.
Вотът на съмнение към кабинета на ГЕРБ може да не е задоволително гарантиран с нужния брой депутати, които да одобряват битката против корупцията за своя идея или дълг към обществото, само че резонансът от този избор вибрира в цялото общество с оглушителното – оставка на Бойко Борисов!
Корупцията ви е с дълготрайни последици за България. Емблематичният за ръководството ви градеж на автомагистрали вкара и новаторски корупционен механизъм със заобикаляне на публичните поръчки и контрола върху усвояването на публичен запас, посредством директно възлагане и доразпределяне по убеждение на подизпълнители на 1,3 милиарда лв.. Това е едната страна на монетата. От другата страна е скандалната безстопанственост на цялата останала пътна инфраструктура. Безкрайните сякаш поправки, изгнилите мантинели, дупки по асфалта на автомагистралите, по които допустимата скорост е невъзможна, а вместо привеждане в валидност я ограничавате до 90 километра. Тези ваши пътища убиват. Това е ваша отговорност!
Вече 10 години управлявате и каквото и да се е случило преди този момент ви е даден задоволително дълъг мандат да го измененията. Вие обаче създадохте съвършените механизми за източване на публичния запас. Хората формулираха измамите ви като ремонт на ремонта.
Списъкът с образци е безконечен! Няма да запитвам Бойко Борисов, кой и за какво е отговорен бюджетът да е на минус 700 милиона. Той самият осъзна, че размерът на сумата изисква бушон на най-високо равнище. Остава бушонът, макар че изгоря да подкрепи светването на едни 67 милиона. Ще разберем и дали отстраняването от държавното управление ще върви с индулгенция пред прокуратурата или е сигнал, че лицето е отвън чадъра.
Всяко едно ръководство, още при започване на мандата, възнамерява това, което ще остане след него, като си извърши програмата. Вие заложихте градеж на автомагистрали, а оставяте корупция. Тя докара България до път без излаз! Спасителното трасе е вашето цялостно премахване от власт, с цел да се отстранен бариерите пред демокрацията, да се размени едноличната власт на Бойко Борисов с естественото действие на институциите!
Призовавам всички сътрудници да гласуваме по съвест, а не по партийна заръка! Борбата с корупцията е наша обща отговорност! Суверенът чака това от нас! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР