Ярки килими от цветя ще радват и това лято посетителите

...
Ярки килими от цветя ще радват и това лято посетителите
Коментари Харесай

Ярки килими от цветя в центъра на Пловдив, над 120 цветни кошници по стълбовете

Ярки килими от цветя ще радват и това лято посетителите на Цар-Симеоновата градина. Служители на „ Градини и паркове “ довършват последните линии в новите фигури по алеите, завършени във виенски жанр по план на ландшафтните архитекти в общинското дружество.
Прочетете още
„ С десетки хиляди стръка пламък и разнообразни цветове бегония „ бродираме “ изящни цветни композиции на зелен тревист декор. Надяваме се да харесат на пловдивчани и да допринесат за празничното им въодушевление “, разяснява шефът Веселин Козарев.

Цветната хубост се добавя от цялостните с каскадна петуния и мушкато  128 кошници по стълбовете за осветяване и 28-те спираловидни саксии. Те са ситуирани в централната  градска част  и други знакови места в града. Обичайно за май, към този момент са разцъфтели и розите в доста от разграничителните линии на булевардите. По думите на Козарев единствено през последните две години са засадени над 10 000 храста с „ царицата на цветята “.

Бригадите на „ Градини и паркове “ не престават да заменят пролетните с летни цветя във всички региони. Растенията са лично произвеждане, а подбраните типове са съобразени със характерните за Пловдив климатични условия. Сред тях има доста колеус, ирезине, флокс, циния, тагетис, винка, гергини и други За първи път пробно се засаждат гаура, присъща със своите ефектни цветове, изобилен и нескончаем разцвет, както и остеоспермум  – също атрактивно растение, от фамилията на маргаритките.





 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР