Ярък спомен у мен ще остави възможността да се снимам

...
Ярък спомен у мен ще остави възможността да се снимам
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: В Русия няма нито един монумент на Апостола. В САЩ се снимах пред един от паметниците на Васил Левски

" Ярък спомен у мен ще остави опцията да се фотографирам пред един от паметниците на Васил Левски в Съединени американски щати, нещо, което не би могло да се случи в Руската федерация, където няма нито един монумент на този наш народен воин ".
 
Във фокуса на полемиките в Съединени американски щати беше напредъкът, реализиран по плановете за F-16 и за " Страйкър ". Това регистрира от трибуната на Народното събрание министърът на защитата Тодор Тагарев за визитата си в заводите на Lockheed Martin в Грийнвил, Южна Каролина.
 
Депутатите изслушаха Тодор Тагарев за работното му посещаване в Съединени американски щати предходната седмица, напомня Българска телеграфна агенция. Военният министър осведоми депутатите, че в Съединени американски щати е разискал и сигурността на Западните Балкани, като въпрос от общ интерес и българското присъединяване и принос в задачите на НАТО KFOR в Косово и " Алтея " в Босна и Херцеговина.
 
Седем от първите осем контрактувани самолета F-16 към този момент са в разнообразни етапи на асемблиране, реализиран е индустриален потенциал, който ще разреши без закъснение да бъдат създадени и идващите осем самолета, сподели министърът за визитата си в заводите в Грийнвил.
 
" Основните тематики в обществените институции бяха свързани с двустранното съдействие, модернизацията на нашите въоръжени сили, средата за сигурност в района на Черно море и западните Балкани, както и помощта за Украйна. Беше маркирано високото равнище на съдействие в региона на защитата, напредъкът в модернизацията. От американска страна беше изказана признателност за уговорката за увеличение на средствата за защита от 2%, който тази година ще реализираме, както и за поддръжката, която страната ни оказва за Украйна ", сподели Тодор Тагарев.
 
Подчертах, че построяването в България на районен хъб за ремонт и поддръжка за бронираните машини е измежду целите на българската страна, добави той.
 
Министър Тагарев сподели, че в подтекста на идната през лятото среща на върха на НАТО във Вашингтон, при визитата му в Съединени американски щати са дискутирани въпроси, свързани с бъдещето на съюза и приноса ни в общи бъдещи задачи и задания.
 
" Запознах американската администрация с проектите за създаване на нужната инфраструктура за разполагане на Националната бойна група и усилването ѝ при нужда до равнище бригада. Споделих, че следим с безпокойствие развиването на ситуацията и нарасналите опасности и закани, както и за постигнатата договореност сред България, Румъния и Турция за основаване на Черноморска противоминна група със сили и средства на трите страни ", уточни Тодор Тагарев.
 
" Представителите на Съединени американски щати на всички равнища дадоха висока оценка за приноса на България към сигурността на Алианса и показаха признателност за поддръжката на Украйна. Американската страна високо прави оценка приноса на страната ни като благонадежден съдружник и сътрудник, както в границите на НАТО, по този начин и на двустранна основа ", сподели Тодор Тагарев.
 
Двете страни споделят общи оценки за рисковете за сигурността в Европа и района на Черно море, уточни министърът. Отбелязахме прогрес в осъществяване на два от главните планове за рационализация на българските въоръжени сили, които ще допринесат за развиване на капацитета и за индустриално съдействие.
 
Американската страна удостовери осъществяването в период на заложените в договорите параметри на плановете, свързани с модернизацията, означи той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР