Японците вярват, че роботите идват за техните работни места и

...
Японците вярват, че роботите идват за техните работни места и
Коментари Харесай

Японците обезпокоени: Роботите вземат работните ни места

Японците имат вяра, че роботите идват за техните работни места и ще основат по-неравно общество , в което по-трудно се намира работа , демонстрира изследване на Pew Research Center, представено от Axios.

89 на 100 от интервюираните имат вяра, че роботите ще правят " множеството от работата " , която се прави от хората през днешния ден в границите на 50 година 83% пък са на мнение, че ще се разшири пропастта сред богатите и бедните , 74 на 100 имат вяра, че безработицата ще се усили.

Само 35 на 100 имат вяра, че роботите ще доведат до основаването на " нови, по-добре платени работни места ".

Повечето японци са песимисти по отношение на посоката на развиване на стопанската система на страната. Докато 44% са на мнение, че стопанската система е " добре " в съпоставяне със 7% през 2012 година , 26% споделят, че нещата са по-добре за разлика от преди 20 година Само 15 на 100 споделят, че през днешния ден децата са по-добре от техните родители.

Роботите не са единственият проблем на японците. Япония е изправена пред съществени демографски провокации като застаряващо и топящо се население. Въпреки че имиграцията се усилва, тя към момента остава на ниско равнище. Само 23 на 100 биха желали да се усили, до момента в който 58 на 100 имат вяра, че би трябвало да остане на същото равнище , а 13% споделят, че към този момент е прекомерно висока. 59% споделят, че сега имиграцията в Япония " прави нашата страна по-силна ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР