Японците от Toyota представиха на автосалона в Ню Йорк петата

...
Японците от Toyota представиха на автосалона в Ню Йорк петата
Коментари Харесай

Чакането свърши! Вижте новото японско чудовище RAV4

Японците от Toyota показаха на автосалона в Ню Йорк петата генерация на своя кросоувър RAV4. Визията на автомобила е изпълнена в стила на миналогодишната идея FT-AC и се разграничава коренно от досегашното четвърто потомство. Петата RAV4 се прави и на напълно новата платформа TNGA K, написа Факти бг.


От компанията декларират, че структурата е с 57% по-яко от предходната. Новост е и осемстепенната автоматизирана трансмисия, както и системата за динамично систематизиране на въртящия миг. Системата разпределя момента сред предния и задния мост, като трансферира до 50% обратно.


Освен това за по-добра управляемост и проходимост, въртящият миг може да се разпределя и сред лявото и дясното задни колела. Базовите версии обаче няма да разполагат с тази система, а хибридната ще е снабдена със лична трансмисия, а задните колела ще се задвижват от електромотор.

Габаритната дължина на новата Toyota RAV4 е 4 595 мм, широчината е 1 855 мм, а височината - 1 699 мм. Размерът на междуосието е 2 689 мм. Автомобилът е с 10 мм по-къс от предшественика си, само че и с 10 мм по-широк. Междуосието е увеличено с 29 мм за сметка на по-къси надвеси.

Кросоувърът ще излезе на пазара в Съединени американски щати с три модификации - XSE Hybrid, Limited и Adventure. Двигателят за щатите е 2.5-литров бензинов. Със същия ще се оборудва и хибридната версия. Продажбите ще започват първо в Съединени американски щати, като до края на годината се чака да се появи и европейската версия на модела.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР