Японците от Mazda разказаха за планове си за разширяване на

...
Японците от Mazda разказаха за планове си за разширяване на
Коментари Харесай

13 нови мазди до 2025 г.

Японците от Mazda описаха за проекти си за разширение на моделната линия през идващите четири години. Както и доста други марки и те ще бъдат ангажирани с създаването на електрифицирани коли и с въвеждането на полуавтоматични системи за ръководство.

Mazda ще пусне не по-малко от 13 нови модела и техните модификации, оборудвани с електрифицирани силови трактове, като това ще се случи през идващите четири години. Информацията е на Ройтерс, които се базират на пресслужбата на японската марка.

Между 2022 и 2025 година Mazda ще пусне пет нови хибрида на разнообразни пазари и също толкоз версии с така наречен плъгин хибридни системи - бензино-електрически задвижващи системи с опция за презареждане на батериите от битов електрически контакт.

И най-после, на бял свят ще се появят три изцяло електрически модела Mazda, които също ще дебютират до 2025 година. Автомобилите ще бъдат създадени за Япония, Съединени американски щати, Европа, както и за Китай и други азиатски страни.
 13 нови

В допълнение, Mazda ще създаде нова модулна архитектура извънредно за идващото потомство електрически транспортни средства. Първият сериен автомобил на това шаси ще се появи през 2025 година. Японците чакат до 2030 година една четвърт от колите им да бъдат оборудвани с електрически силови трактове.

И най-после, от 2022 година Mazda ще стартира да оборудва огромните си коли с мотори с вътрешно горене с усъвършенствана полуавтоматична кормилна система. Например тя ще може да следи положението на лидера и независимо да прави маневри или да стопира автомобила при липса на навременна реакция от негова страна.

По-рано стана известно, че от 2022 година Mazda ще се върне към производството на коли, оборудвани с ротационни мотори. Компактният мотор ще се употребява в хибридна скица на дребния кросоувър Mazda MX-30. В този случай елементът няма да се употребява като тягов детайл - той ще работи като генератор за презареждане на батериите, които зареждат електрическите мотори.

Японската компания е един от дребното автомобилни производители, които всеобщо създават коли с роторни бутани мотор вид Ванкел през втората половина на 20-ти век. Последният модел на Mazda с подобен мотор е спортният автомобил RX-8, който бе спрян от произвеждане през 2012 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР