Японското правителство заяви, че ще координира действията си с останалите

...
Японското правителство заяви, че ще координира действията си с останалите
Коментари Харесай

Г-7 ще координира действията си след бунта на Вагнер

Японското държавно управление съобщи, че ще координира дейностите си с останалите страни от Г-7 при разискването на ситуацията в Русия след краткотрайния протест на наемническата военна компания " Вагнер ", и добави, че заслужава да се обърне съществено внимание на развиването на обстановката, съобщи Киодо. 

" Бихме желали да реагираме на обстановката, като работим в тясно съдействие с Г-7 ", съобщи японският министър председател Фумио Кишида пред публицисти, като засяга протеста, който очевидно нанесе удар върху престижа на съветския президент Владимир Путин на фона на украинската контраатака.

Главният секретар на кабинета Хироказу Мацуно съобщи на конференция, че няма информация за съществени конфликти в Русия след протеста, само че добави, че японското държавно управление ще постави старания да обезпечи сигурността на японските жители в страната.

" Ще продължим да следим деликатно дейностите на групата " Вагнер " и ситуацията в Русия със съществено внимание ", съобщи Мацуно, който се въздържа от коментар по отношение на това биха повлияли протестът на частната военна компания и войната в Украйна върху ръководството на Путин.

Тази година Япония е ротационен ръководител на Групата на седемте, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР