Японското правителство увеличи днес повече от два пъти броя на

...
Японското правителство увеличи днес повече от два пъти броя на
Коментари Харесай

Япония увеличи двойно префектурите, където са в сила строги ограничения заради коронавируса

Японското държавно управление усили през днешния ден повече от два пъти броя на префектурите, където са в действие строги ограничавания за преодоляване на разпространяването на ковид, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30178
Това стана в деня, когато страната, обхваната от епидемиологична вълна, провокирана от разновидността Омикрон, регистрира рекордните от началото на пандемията над 60 хиляди новозаразени за 24-часов интервал.

Правителствена здравна комисия утвърди разширението на обсега на строгите ограничения с още 18 префектури, в това число Осака и Киото на запад. Това значи, че рестрикциите към този момент са в действие в 34 от общо 47 префектури.

Ограниченията бяха въведени през днешния ден и ще останат до 20 февруари. Губернаторите на съответните префектури ще имат право да съкратяват работното време на питейните заведения и заведенията за хранене и да им не разрешават да сервират алкохол.

Новите ограничения бяха подхванати в отговор на растежа на инфекциите и хоспитализациите, провокиран от разновидността Омикрон. Новозаразените през вчерашния ден бяха повече от 44 хиляди, а през днешния ден броят им за първи път надвиши 60 хиляди.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30178  В област Добрич под карантина са 70 паралелки В област Добрич под карантина са 70 паралелки  Преустановява се плановият банкет и интервенции в МБАЛ - Шумен Преустановява се плановият банкет и интервенции в МБАЛ - Шумен  Увеличават се случаите на наново заразяване с ковид в Кипър Увеличават се случаите на наново заразяване с ковид в Кипър
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР