Японското правителство смята от 1 април да промени юридическия статус

...
Японското правителство смята от 1 април да промени юридическия статус
Коментари Харесай

Япония ще започне да третира COVID-19 като сезонен грип от 1 април

Японското държавно управление счита от 1 април да промени юридическия статус на COVID-19 и да трансферира тази болест в категория, към която спада да вземем за пример сезонният грип. Съответното решение ще бъде взето на следващия ден на заседание с присъединяване на премиера Фумио Кишида и министри, заяви през днешния ден японският в. " Санкей ".

В момента Япония класира COVID-19 в така наречен второкласен инфекциозни болести, което постанова инфектираните с ковид да бъдат лекувани напълно за сметка на страната. Този статус на заболяването дава и опция за насилствени ограничавания, да вземем за пример да бъдат поставяни под карантина лица, за които се подозира, че са инфектирани.

По данни на вестника обаче от 1 април коронавирус ще спада към този момент към " пета категория ", включваща сезонните вирусни болести. Лечението им се заплаща от самия пациент, като се приспадне делът, финансиран от застрахователя му.

Ваксинирането против COVID-19 също ще става против отчасти възнаграждение, откакто изтече плануваният временен интервал , през който държавното управление въпреки всичко ще поема разноските.

Планирано е също поетапно прекъсване на дотациите за лечебните заведения, настаняващи пациенти със признаци на COVID-19.

Същевременно заболеваемостта от ковид в Япония към момента е много висока. Вчера бе обявено за над 125 000 инфектирани и съвсем 450 смъртни случая.
 
EXCLUSIVE | Japan to decide whether to downgrade COVID-19 on Friday
— Nikkei Asia (@NikkeiAsia)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР