Японското правителство смята от 1 април да промени юридическия статус

...
Японското правителство смята от 1 април да промени юридическия статус
Коментари Харесай

Япония обмисля да обяви COVID-19 за сезонен вирус и да отмени карантината - Свят

Японското държавно управление счита от 1 април да промени юридическия статус на COVID-19 и да трансферира тази болест в категория, към която спада да вземем за пример сезонният грип. Решение ще бъде взето на следващия ден на заседание с присъединяване на премиера Фумио Кишида и министри, заяви през днешния ден японският в. " Санкей ", представен от Българска телеграфна агенция.

В момента Япония класира COVID-19 в така наречен второкласен инфекциозни болести, което постанова инфектираните с ковид да бъдат лекувани напълно за сметка на страната. Този статус на заболяването дава и опция за насилствени ограничавания, да вземем за пример да бъдат поставяни под карантина лица, за които се подозира, че са инфектирани.

По данни на вестника обаче от 1 април COVID-19 ще спада към този момент към " пета категория ", включваща сезонните вирусни болести. Лечението им се заплаща от самия пациент, като се приспадне делът, финансиран от застрахователя му. Ваксинирането срещу коронавирус също ще става против отчасти възнаграждение, откакто изтече плануваният временен интервал, през който държавното управление въпреки всичко ще поема разноските.

Планирано е също поетапно прекъсване на дотациите за лечебните заведения, настаняващи пациенти със признаци на COVID-19.

Същевременно заболеваемостта от ковид в Япония към момента е много висока. Вчера бе обявено за над 125 000 инфектирани и съвсем 450 смъртни случая.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР