Японското правителство следи отблизо развитието на китайската ракетна програма, която

...
Японското правителство следи отблизо развитието на китайската ракетна програма, която
Коментари Харесай

Япония внимателно наблюдава ракетната програма на Китай

Японското държавно управление следи от близко развиването на китайската ракетна стратегия, която съгласно Токио съставлява угриженост за сигурността на района. Това съобщи в понеделник японският министър на защитата Нобуо Киши, отговаряйки на депутатски въпроси в бюджетната комисия на долната камара на Народното събрание.

" Китай, " сподели той, " разположи огромен брой ракети с дребен обхват, ориентирани към региона на Тайван, който включва и острови от крайния югозапад на Япония.

Китай също наподобява е постигнал забележителен прогрес в създаването на хиперзвукови системи , предопределени да обхванат посредством противоракетната защита на други страни.
 Китай дефинира американските наказания за ракетите като „ лицемерни “
Китай дефинира американските наказания за ракетите като „ лицемерни “

Съединените щати глобиха три китайски компании

Всичко това поражда опасения за сигурността на Япония и района като цяло. Министерството на защитата следи от близко тези дейности на Китай, като подхваща нужните отговори. "

В изявление по време на дебата министър председателят Фумио Кишида означи в тази връзка нуждата от подсилване на военния съюз с Вашингтон. По думите му са реализирани договорености и за активиране на така наречен Четиристранният разговор за сигурността с присъединяване на Съединени американски щати, Япония, Австралия и Индия, чиито водачи би трябвало да се срещнат тази пролет във формат лице в лице на японска земя .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР