Японското правителство реши да изпрати части на силите за самоотбрана

...
Японското правителство реши да изпрати части на силите за самоотбрана
Коментари Харесай

Япония прaща войски в Ормуз, сама, не с коалицията на САЩ

Японското държавно управление реши да изпрати елементи на силите за самозащита на страната в пролива Ормуз, само че не в границите на основаната от Съединени американски щати коалиция, а на самостоятелна основа, оповестява " Асахи Шимбун ", представен от ТАСС.

По-специално се разяснява, че Япония възнамерява един боен транспортен съд, решението към момента не е оповестено публично.

Йошихиде Суга, общоприет секретар на кабинета на министрите на Япония, на постоянна конференция в петък изясни, че японските управляващи в действителност обмислят опцията да изпратят силите за самозащита на страната в пролива Ормуз, само че не удостовери, че решението към този момент е взето.

" На съвещание на Съвета за национална сигурност министър председателят Абе подреди да се прегледа този въпрос ", разяснява той, като акцентира, че мирът и стабилността в Близкия изток са извънредно значими за цялата интернационална общественост, " в това число и за нашата страна ".

Той също по този начин добави, че в случай че японските войски въпреки всичко бъдат изпратени в района, те ще събират информация там, обещавайки, че дефинитивно решение и всички спомагателни детайлности ще бъдат оповестени по-късно.

Ситуацията в Персийския залив се утежни откакто революционната армия на Иран задържа танкера " Стена Имперо ". Иран пое надзор над кораба, откакто британците задържаха ирански супертанкер край Гибралтар.

По-рано Иран смъкна безпилотен аероплан на Съединени американски щати покрай Ормузкия пролив, което накара Доналд Тръмп да подреди ответни въздушни удари, като в последния миг ги анулира.

Съединени американски щати се пробват да образуват коалиция за защита на танкерите в Персийския залив. Англия към този момент охранява танкерите си в района.

Напрежението в Персийския залив се повиши, откакто предходната година президентът Тръмп разгласи, че Съединени американски щати напущат нуклеарната договорка с Иран.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер прикани Южна Корея да изпрати бойци, които да се причислят към ръководените от Съединени американски щати военноморски сили в Ормузкия пролив край крайбрежията на Иран.

Еспер прикани и Япония да помогне за отбраната на корабоплаването в проток Ормуз.

Ентусиазмът за проекта измежду американските съдружници е разбъркан -Великобритания желае да взе участие, Израел също, само че Германия отхвърли, Австралия няма изключително предпочитание и също по този начин не желае американски ракети на територията си. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР