Японското правителство официално разреши да се изхвърли в океана значително

...
Японското правителство официално разреши да се изхвърли в океана значително
Коментари Харесай

Ето къде Япония ще изхвърли радиоактивна вода от АЕЦ Фукушима

Японското държавно управление публично позволи да се изхвърли в океана доста количество водна маса от развалената атомна електроцентрала " Фукушима-1 ", за която се твърди, че е била значително радиоактивна, оповестява БГНЕС. Това решение е взето на среща на ръководителите на заинтригувани министерства и ведомства, ръководена от премиера Йошихиде Суга.
Процесът на подготовка за изпускане на вода от атомната електроцентрала в океана ще отнеме към две години. През това време ще бъде квалифицирано и тествано в допълнение съоръжение и ще бъде осъществена подобаваща работа. Сега в стоманени резервоари на територията на " Фукушима-1 " е насъбрано над 1,25 милиона тона вода, пречистена, съгласно японските управляващи, от най-опасните радиоактивни субстанции.
 44 години ще са нужни за демонтажа на АЕЦ Фукушима-2 44 години ще са нужни за демонтажа на АЕЦ " Фукушима-2 "
Извеждането от употреба на четирите реактора на японската атомна електроцентрала „ Фукушима-2 “ ще изисква към 44 годин...
Водата съдържа изотопи на тритий, които механически не могат да бъдат извлечени от там. В Япония се споделя, че когато бъде изхвърлено в океана, концентрацията на това вещество ще дава отговор на стандартите, избрани от Световната здравна организация за питейна вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР