Японското правителство е взело решение да номинира Харухико Курода за

...
Японското правителство е взело решение да номинира Харухико Курода за
Коментари Харесай

Харухико Курода вероятно ще бъде номиниран за втори мандат начело на Японската централна банка



Японското държавно управление е взело решение да номинира Харухико Курода за втори мандат като шеф на централната банка на страната, откакто през април изтече неговия настоящ мандат, заяви през уикенда Ройтерс, цитирайки информация на японската организация Киодо. Това се възприема като знак, че ще остане в ход актуалната прекомерно разхлабена парична и лихвена политика, провеждана от Японската централна банка.

Преизбирането на Курода би нараснало възможностите, че ЯЦБ ще продължава и отсега нататък да се придържа към политиката си на съвсем нулеви действителни лихвени равнища, което от своя страна би довело до известно намаляване на инвеститорските терзания напоследък, че някои от водещите централни банки могат да стартират да се отхвърлят по-рано от предстоящото от стимулиращите парични политики, въведени преди години в отговор на последната световна финансова и икономическа рецесия.

Номинацията на новия остарял президент на ЯЦБ би трябвало да бъде утвърдена от двете камари на Народното събрание на страната, което е съвсем несъмнено, защото ръководещата коалиция на японския министър председател Шинзо Абе има задоволително огромни болшинства както в Горната, по този начин и в Долната камара на така наречен Diet.

Всичко това би било добър знак, уточни пред Ройтерс Стефан Герлах - основен икономист в швейцарската банка EFG и някогашен подуправител на Ирландска централна банка. Това значи, че ще има последователност в провежданата от централната банка политиката и е явно добре преизбирането на човек, който се употребява с задоволително огромно почитание и почит от страна на държавното управление, добави той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР