Японското министерство на икономиката и промишлеността предложи поетапно изпускане в

...
Японското министерство на икономиката и промишлеността предложи поетапно изпускане в
Коментари Харесай

Япония иска да изпускане водата от АЕЦ Фукушима, още е радиоактивна

Японското министерство на стопанската система и индустрията предложи поетапно изпускане в морето или изпаряване във въздуха на обработената, само че още радиоактивна вода, останала в развалената от талази цунами АЕЦ " Фукушима ", предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Предложението, направено през днешния ден от министерството, е обусловено от намаляващото място в резервоарите на атомната електроцентрала, в които се съхранява радиоактивната вода. Водата в електроцентралата, съхранявана в резервоари от компанията оператор " Тепко ", е нужна за изстудяване на горивните пръти, разтопени при повредата през 2011 година " Тепко " обаче съобщи, че в резервоарите има място за не повече от 1,37 милиона тона вода, а водата може да се съхранява най-късно до лятото на 2022 година

Рибарите и локалните поданици се притесняват от неподходящи последствия за здравето си при изпускане на радиоактивна вода. Има терзания и по какъв начин сходно изпускане ще се отрази на имиджа на района.

В плана си министерството предлага следено изпускане на вода от " Фукушима " в Тихия океан, оставяне на водата да се изпари във въздуха или композиция от двата метода. Според ведомството следеното изпускане е най-хубавият вид, защото ще разреши тя да се разрежда и разпръсква, а по този начин ще бъде допустимо и да се наблюдават равнищата на радиация в околната среда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР